Mielipide: Tervetuloa onnelaan Hirvensalmelle

Mikkelin värikkään energiakeskustelun, vai sanoisinko kaaoksen, värittämän mielipidesivun (LS 13.1.) keskellä hirvensalmelaisen Risto Kirjalaisen mielipidekirjoitus oli lämmin ilopilleri, joka sai hyvälle tuulelle.

Vastikään Hirvensalmelle muuttanut Kirjalainen katselee kuntaamme hyvillä mielin. Hänestä Hirvensalmi on melkeinpä onnela.

Kirjalaisen ajatuksiin on helppo yhtyä. Hirvensalmi on talvenkin keskellä kuin lintukoto, kun näkee oikeita, Kirjalaisenkin mainitsemia asioita.

Positiivisia asioita on myös viimeisimmässä väestötilastossa.

Muuttoliikkeemme on plussalla yli 30 henkeä, ja kuntamme kokonaisväkiluku osoittaa muutaman henkilön lisäystä. Lapsia on syntynyt toistakymmentä. Jonkun mielestä nämä saattavat kuulostaa vähäpätöisiltä. Etelä-Savossa nämä ovat kuitenkin lukuja, joihin eivät yllä edes maakunnan kaupunkiveturit.

Mikä on maakuntamme kehityksen kannalta valitettavaa.

Hirvensalmelta Mikkelin menoa katsellessa toivoisi, että syntymäkaupunkini saisi etenkin taloutensa kuntoon, ja pääsisi kasvu-uralle. Vahva keskuskaupunki olisi veturi myös naapureilleen.

Mikkelin nousu on kuitenkin vain iso unelma niin kauan kuin poliittiset intressit ovat päätöksenteon keskiössä.

Positiivinen muuttoliike näkyy Hirvensalmen raitilla tervetulleena pöhinänä. Se on tuonut mukaan paljon nuoria lapsiperheitä, ja palveluihin positiivisia haasteita.

Varhaiskasvatuksessa on perustettu uusia yksiköitä, ja kesäkuussa valmistuva uusi päiväkoti tulee todella tarpeeseen. Viereiselle tontille nousee kovaa vauhtia vanhusten uusi palvelutalo, Pitäjänpirtti.

Hirvensalmella menee hyvin. Risto Kirjalaisen sanoin: tästä kaikesta kannattaa iloita ja nauttia.

Pepe Hölttä

kunnanvaltuutettu (Itsenäinen kunta -liike)

Hirvensalmi