Lukijalta: Mikkeliläinen kaupunginvaltuutettu sivaltaa: "Hymykasvoiset kulissiuskovaiset peittelevät pahoja tekojaan"

Osa kirkossa käyvistä uskovaisista ja seurakunnan työntekijöistä elää valheen keskellä.

Osa kirkossa käyvistä uskovaisista ja seurakunnan työntekijöistä elää valheen keskellä. Nämä hymykasvoiset kulissiuskovaiset piilottelevat päihderiippuvuutta, petoksien tekemistä, puolison pettämistä, seksuaalista hyväksikäyttöä sekä lasten ja puolison väkivaltaista kurittamista.
Toiminta on narsismiakin pahempaa, sillä siihen kuuluu läheisten sairaalloinen kontrollointi ja Jumalan vihalla pelottelu, apua tarvitsevasta tehdään riippuvainen avunantajasta. Elämän vastoinkäymiset kuten sairaudet, tapaturmat, lapsettomuus ja työttömyys ovat näiden ihmisten mielestä Jumalan rangaistuksia synneistä.
Kulissiuskovaisten lapset kärsivät mielenterveysongelmista, jotka näkyvät muun muassa itsemurhayrityksinä, itsensä viiltelynä ja satuttamisena, lääkkeiden ja alkoholin väärinkäyttönä, patologisena valehteluna, raivokohtauksina, hoitoon- ja säilöönottoina, sairauspoissaoloina sekä ulosottokierteenä.
Traumatisoituja lapsia on helppo ohjata lahjoilla, rahalla ja vastakkaisen sukupuolen huomiolla, sillä uusi tavara tai ihmissuhde tuo hetkeksi helpotusta ahdistukseen. Pahimmillaan syrjähypyt ja epäselvyydet isyydestä ovat johtaneet aborttiin.
Joskus, jakautuneen persoonan johdosta, avun tarvitsija kykenee olemaan järjestelmällinen, luova, sympaattinen ja hyvä ihmisten manipuloija, jolloin ystävien ja läheisten on vaikea nähdä kulissien taakse, eikä ulkopuolista apua saada perille.
Kulissiuskovaisten ahkera kirkossa käyminen, käsien ristiin laittaminen, syntien anteeksi pyytäminen, Raamatun lukeminen, asioiden piilottelu ja totuuden vääristely, eivät saa tehtyjä tekoja tekemättömiksi tai rikottuja sieluja terveiksi.
Seurakunnan jäsenet, jotka tietävät mitä kulissiperheissä tapahtuu ja kuvittelevat pelkän rukousavun riittävän, ovat pahantekoon yhtä syyllisiä.
Moni kirkkoon kuulumaton elää enemmän Raamatun ohjeiden mukaisesti kuin nämä vastuuta pakoilevat seurakuntalaiset ja hymykasvoiset kulissiuskovaiset.

Jarno Strengell
kirkkovaltuutettu, kaupunginvaltuutettu (sd.)
Mikkeli