Mielipide: Mikkelipuiston ravintolarakennuksen viivästyminen ei johtunut Esedusta

Mikkelipuiston konkurssi on aiheuttanut paljon keskustelua. Haluamme täsmentää Etelä-Savon ammattiopiston roolia kokonaisuudessa.

Esedu on laskuttanut ainoastaan keittiökoneista ja -laitteista noin 9 000 euroa. Rakennuksen koko kustannus oli noin 740 000 euroa.

Sopimus rakentamisesta tehtiin 1.10.2016. Se ei sisältänyt kaikkia sähkö- ja lvi-töitä, koska ne olivat opiskelijoille liian vaativia.

Rakentamista ei ole laskutettu Mikkelipuiston hankalan taloudellisen tilanteen takia. 10 000 euron lasku oli tarkoitus lähettää keväällä 2020 ja se on nyt lähetetty konkurssipesälle.

Vedentuloputken sulku petti ja se oli opiskelijan asentama. Työ oli tehty aivan oikein ja vakuutus korvasi vahingon kokonaisuudessaan.

Kuivaus ei olennaisesti hidastuttanut rakentamista, se kesti kaikkiaan noin kuukauden. Rakennus olisi kyllä valmistunut Esedun rakentamana, poislukien sopimuksen ulkopuoliset ilmanvaihto- ja sähkötyöt, ihan määräajassa, vaikka aloitus myöhästyi useita kuukausia ja materiaalitoimituksissa oli viiveitä.

Työt jatkuivat vielä syksyllä toimisto- ja henkilöstötilojen osalta. Suurin yksittäinen syy rakentamisen hidastumisessa olivat viivästyneet materiaalitoimitukset. Kaikkia töitä ei materiaalien puuttumisen vuoksi voitu tehdä ajallaan.

Myös koko keittiön lay-out muutettiin kesken rakentamisen ja se aiheutti teknisiä muutoksia rakennuksessa.

Joten ihan kaikki viivästyminen ei johtunut Etelä-Savon ammattiopistosta.

Esedun kokemus tehdystä yhteistyöstä on hyvä ja se haluaa jatkaa hyvää yhteistyötä edelleen kaikkien sen sidosryhmien kanssa.

Arja Seppänen

toimitusjohtaja

Pekka Orava

koulutuspäällikkö

Etelä-Savon Koulutus Oy