Mielipide: Ihminen on sotkenut evoluution lainalaisuudet — siksi meitä on kaksi miljardia liikaa

Ihmiskunnan suuri ongelma on maapallon saastuminen. Missä syy tähän ongelmaan?

Asia lienee moniulotteinen. Tiedemiehet ovat todenneet, että maapallolla on kaksi miljardia ihmistä liikaa. Maapallon kantokyky ei kestä tätä ylikansoitusta.

Ihmisen ja muun elollisen evoluution lainalaisuus on, että synnyt, kasvat ja kehityt lisääntymiskykyiseksi. Lisäännyt ja varmistat seuraavan sukupolven lisääntymiskykyiseksi ja kuolet pois.

Nyt on vain niin, että muun muassa lääketiede on kehittynyt ohi evoluution ja ihmisten tappavat sairaudet osataan hoitaa, jolloin ihmiset elävät liian vanhoiksi.

Evoluution mukaan miehet, joilla on niin sanottu viidenkympin villitys ohi, ovat tehtävänsä tehneet ja joutavat kuolla pois.

Samoin naiset, joilta kuukautiset ovat lakanneet ja hedelmöittymiskyky on ohi, joutavat kuolla pois.

Näin evoluutio hoitaisi tehtävänsä ja ainakin suuren osan kahden miljardin ylikansoituksesta olisi luonto hoitanut tehtävänsä mukaisesti.

Noin puolitoista sukupolvea sitten suurin osa ihmisistä kuoli alle 50-vuotiaina. Nyt lääketiede on horjuttanut ihmisen kohdalla luonnonlakeja, eikä sadan vuoden ikä ole harvinaisuus.

Lisäksi ihminen tärvelee ympäristöään hilavitkuttimilla, jotka eivät kuuluisi kestävään luonnon tasapainoon ja evoluution lainalaisuuksiin, saastuttaen ympäristöä.

Ihmisen tulevaisuus maapallolla jää arvoitukseksi.

Matti Paajanen
Mikkeli