Lukijalta: Mikkelin uusien koulujen rakentaminen on tehtävä paikallisin voimin ja laadukkaasti

Olen mielenkiinnolla seurannut, kommentoiko mikään taho julkisesti rakennusinsinööri Jukka Rasilon erittäin asiantuntevaa kirjoitusta (L-S 4.5.).

Ei tähän mennessä. Olisin odottanut, että ainakin kaupunginhallituksen puheenjohtaja olisi tarttunut kirjoituksen viestiin. Ei ole tarttunut.

Olettamukseni perustui siihen, että nyt kaupunginhallituksella on hyvää aikaa ottaa kantaa myös taloudellisesti merkittäviin asioihin, kun Sadun klinikan ämpärit on saatu järjestykseen.

Rasilo kirjoitti isosta ja tärkeästä asiasta. Hänen näkemystään ei voi ohittaa millään verukkeella. Uusien koulujen rakentaminen on kustannuksiltaan sitä luokkaa, että kaupungilla ei kertakaikkisesti ole varaa sössiä tätä keissiä.

On ryhdyttävä ennakoivasti toimenpiteisiin, jotta tapaus saataisiin hoidettua kotiin päin. Jos se vaatii vaikkapa paikallisten rakennusliikkeiden yhteenliittymiä riittävien leveiden hartioiden saamiseksi, tulisi tästä keskustella avoimesti.

Oma lukunsa on rakennusprojektin toteuttaminen. Mikkelin kaupungin on pystyttävä antamaan lahja Suomelle: homeeton koulu.

Se vaatinee sen, että projektin totettamiselle pitää valita riittävän jämäkkä projektipäällikkö, myös ohjausryhmä, joka valvoo suunnitteluvaiheesta alkaen, että homeeton koulu toteutuu.

Luottamushenkilöitä tarvitaan tässä projektissa vain sen päätöksen tekemiseen, että rakentamisaikataulu ei ole päätöksenteon vetkuttelun takia liian kireä vaan meille syntyy märän ja homeisen koulun asemesta homeeton koulu.

Raimo Jenu
maisteri
Mikkeli