Lukijalta: Pidetään Mikkeli ajan tasalla

Mikkelin kaupungin pitää säilyttää vetovoimainen ja näyttävä julkisivu Viitostien ohikulkuliikenteen suunnasta katsottuna.

Eiköhän olisi aika laittaa purkuhankkeet vireille ja poistaa vanhat rakennukset rumentamasta kaupungin julkisivua Mannerheimintien varrella, Raatihuoneenkadun ja Vilhonkadun välisissä kortteleissa.


Siilotornit  ja valssimylly ovat saaneet jo purkuluvat, mutta entinen SOK:n varasto- ja toimistorakennus törröttää vielä pystyssä tyhjillään. Sillekin pitäisi saada purkulupa.


Ei kannata suunnitella mitään pätkärakennuksia. Vain koko korttelin pituinen rakennus hyväksytään. Tarvitaanko siihen vielä asemakaavamuutos suurelle rakennushankkeelle?


Kyseisellä paikalla on 50 metriä leveä, koko korttelin pituinen, suuren rakennuksen pohjapinta-ala. Siihen sopisi suuri liikerakennus, jossa olisi kuusi kerrosta. Siihen voisi vielä suunnitella kaupungilta puuttuvia liiketoimipaikkoja. Toimitiloja voi kysynnän mukaisesti.  


Ylimmän kerroksen päälle voisi rakentaa siilotornin kulmalle nelikerroksisen hotellitornin. Tässä rakennuksen kulmalla säilyisi entisen siilotornin korkeus .
Raatihuoneenkadun ja Vilhonkadun yli olisi rakennettava jalankulku- ja kävelytunnelit neljän metrin korkeuteen kadun pinnasta.


Ensimmäiseen kerrokseen, kadun tasolle, tarvittaisiin  100— 120 henkilöauton parkkihalli henkilökunnan omaan käyttöön ja osa vieras- ja vuokrakäyttöön.


Arkkitehtien välisellä ideakilpailulla saataisiin varmasti modernia rakentamista. Sillä edistetään  kaupungin  valovoimaista  kehitystä. Nykyaikaisella tekniikalla tehdyt rakennukset  ovat vielä käyttökelpoisia sadan vuoden päästäkin.


Kaupungin päättäjien tehtävä on löytää eurot rakennusprojektien aloittamiseen.

Martti Viisanen
Mikkeli