Lukijalta: Ammattiyhdistysliike uhmaa laillista esivaltaa

Viime aikojen tapahtumat palauttivat mieleeni osan aikoinaan tekemästäni sotilasvalasta:

”Jos havaitsen tai saan tietää jotakin olevan tekeillä laillisen esivallan kukistamiseksi tai maan valtiojärjestyksen kumoamiseksi, tahdon sen viipymättä viranomaisille ilmoittaa…”

Puolustan sotilasvalani velvoittamana laillista esivaltaa ja ilmoitan viranomaisille, että ammattiyhdistysliike uhmaa käytöksellään maan laillista esivaltaa, hallitusta ja lainsäätäjää eduskuntaa, yrittämällä kumota valtiojärjestyksen asettamalla itsensä sen yläpuolelle.

Perustuslaki määrää, että valta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa kansan valitsema eduskunta. Perustuslaki tuntee vain vallan kolmijaon, lainsäätäjän, eduskunnan, lakien toimeenpanijan, valtioneuvoston ja näistä riippumattoman oikeuslaitoksen, ei ammattiyhdistysliikettä.

Perustuslaki sivuaa ay-liikettä, sitä nimeltä mainitsematta, vain yksilön vapautta koskevassa kohdassa, missä annetaan ihmiselle vapaus liittyä tai olla liittymättä jäseneksi järjestöihin.

Ei ole olemassa surkeampaa näkyä kuin lakkovahti työtä ihmisille antavan yrityksen portilla. Luulisi 100-vuotisen itsenäisyydenhistoriamme järkiinnyttäneen ay-liikkeen pomot, mutta ei.

Lakkoilijoiden kädessä on vielä mielenosoituskyltti, mutta tästä on vain lyhyt askel toisenlaiseen välineeseen.

Kalevi Tarkkanen
kapteeni evp
Anttola, Mikkeli