Lukijalta: Mikkelin kuntapoliitikkojen pitäisi pitää näppinsä irti yritystoiminnasta

Mikkelin kaupungin johtavien poliitikkojen pitäisi pysyä erossa yrityksistä tai yhteisöistä, jotka harjoittavat yritystoimintaa kilpailulla alalla.

Hyvä esimerkki on Mikkeli-puisto, jonka taustalla on johtavia paikallisia poliitikkoja. Tappiollinen toiminta on tarkoitus siirtää kaupungin hoitoon, erillisen yhtiön kautta. Motiivina taloudelliset ongelmat.

Mikä on kaupungin rooli? Yrittäminen ei kuulu sen tehtäväkenttään. Yrittäjät toimivat omilla rahoilla, ei veronmaksajien euroilla.

Jääviys, esteellisyys ja rakenteellinen korruptio kuvastaa hyvin näiden yhtiöiden päätöksentekijöiden taustoja. Mikkelin kaupungin, johtavien virkamiesten ja luottamusmiesten pitää keskittyä kaupungin heikon taloustilanteen korjaamiseen.

Mikkelissä on lukuisia esimerkkejä siitä, kuinka käy kun poliitikot ryhtyvät "yrittäjiksi" heikolla osaamisella ja veronmaksajien rahoilla. Saimaa-Stadiumi, Miksei, ISBE Oy, kaikista näistäkin on tullut veronmaksajille kallis lasku.

Poliitikkojen kaksoisrooli päättäjinä ja kaupungin yritysten hallinnossa pitäisi kieltää. Tässäkin asiassa kaivattaisiin nyt ryhtiä.

Hannu Koponen
Puumala