Mielipide: Mikkelistä voisi kertoa myös myönteisiä asioiita

Joitakin vuosia sitten Mikkelin kaupungin virkailija totesi, ettei heillä ole syytä ruveta vastailemaan yleisönosaston kirjoituksiin.

Ymmärrettävää. Jos kaupungin tiedottajat vastaisivat, kirjoitusten ja kysymysten määrä kasvaisi.

Se ei ole kuitenkaan ymmärrettävää, ettei kaupungin tiedotustaho lukisi eikä ottaisi kirjoituksista vaarin, esimerkiksi Raimo Jenun kirjoituksesta (L-S 26.11.)

Mielipidekirjoitukset osoittavat, millaista aktiivisuutta mikkeliläiset ja lehden lukijat tuntevat yhteisönsä asioihin.

On totta, että myönteisiin asioihin ei oteta useinkaan kantaa, sitä pidetään itsestäänselvyytenä.

Miksi sitten lukijat eivät anna myönteistä palautetta? Kaupungin vaikuttajien on syytä marssia peilin ääreen ja miettiä omaa osallisuuttaan. Mikkeli on jo vuosikymmenet unohtanut kiitoksen julkisesti ja myös kahden kesken.

Itse olen syyllistynyt aloittamaan keskustelun negatiivisilla asioilla, mutta niin ne näkyvät aloittavan silmäätekevätkin.

Olisipa hienoa, kun muistaisimme kertoa omasta kaupungistamme ensi tervehdyksellä hyvät asiat ja palata sitten niihin vähemmän mairitteleviin.

Eteläsavolaisten vika on, että täällä on unohdettu kiitos. Emmekö ole tosiaan tajunneet, että kiitos auttaisi asukkaitamme ja koko yhteisöä myönteiseen elämänasenteeseen ja sitä kautta paikkakuntamme kehittämiseen ja hyvään asumiseen ja yrittämiseen.

Veikko Kilkki

Mikkeli