Lukijalta: Postia tarvitaan myös maaseudulla

Posti on laittamassa konttorinsa kiinni lähes koko maasta, eikä kukaan tunnu olevan huolestunut tapahtumasta. Uusi hallitus toitottaa, että se pyrkii nostamaan työllisyysasteen 75 prosenttiin. Hallitus uskoo maassa luotavan uusia työpaikkoja tarpeeksi. Luulisi uusiin tavoitteisiin kuuluvan myös entisten työpaikkojen säilyttäminen. Posti pitää säilyttää jo koko maan imagon takia.

Näin maallikolle on jotenkin turhauttavaa kuulla, etteivät postin tempaukset kuulu millään tavoin eduskunnalle, posti on oma liikeyrityksensä. Kerrotaan, ettei postia enää tarvitakaan. Miksi niitä pitää sitten pääkaupunkiseudulle jättää kolme.

Jostain syystä ihmiset muuttavat etelään. Liekö se että siellä luodaan turvallisuutta säilyttämällä entistä ja luomaan uutta. Oli miten oli, mutta postiasioiden hoitaminen oli turvallisempaa postikonttoreissa kuin joissakin palvelupisteissä, joissa asioista tietävä on lomalla tai toisessa vuorossa. Hinnoittelussa posti ei ole unohtanut maaseudun asukkaitakaan.

Valtakunnan politiikassa puolue, joka kysenalaistaa nykykäytännön, mutta ei tee mitään asioiden parantamiseksi, lisää kannatusta ja puolueet, jotka yrittävät huolehtia pääkaupunkiseudun ulkopuolisistakin, menettää kannatustaan. Olisi todella merkittävää, jos puolueissakin olisi ihmisiä kuin vielä täällä maaseudulla, jotka kovan paikan tullen ja vähemmässäkin tarjoutuvattoteamaan ”voinko olla avuksi?”.

Pakostakin alkaa hiljaisesti toivoa, että se merenpinta nousisi ja pian, että tajuttaisiin että muukin osa Suomea kuin etelä olisi puolustamisen arvoista.

Veikko Kilkki

Mikkeli