Mielipide: Työväen näyttämöpäivien puolustajat pyrkivät mitätöimään näkemykseni — kumpi on tärkeämpää, yksi tapahtuma vai Mikkelin teatterin jatkuvuus?

Kirjoitukseni Työväen näyttämöpäivien kumppanuussopimuksen lopettamisesta sai ristiriitaisen vastaanoton: tavallinen kaupunkilainen on lukuisasti taputellut olalle ja kiitellyt, että joku nostaa kissan pöydälle.

Näyttämöpäivien puolustajat ovat näyttävästi pyrkineet mitätöimään näkemykseni.
Puolustajien perusteista muutama huomio.

Ystäväni Markku Turkia kaivaa vainajankin haudastaan perustellessaan Työväen näyttämöpäivien säilyttämistä Mikkelissä. Koska tunnen asiat, perusteet eivät vakuuttaneet.

Näyttämöpäivien valtuuskunnan puheenjohtajan ja Mikkelin teatterin kannatusyhdistyksen hallituksen puheenjohtajan perustelut olivat yllättävät ja sinällään eivät vakuuttavat.

Puheenjohtajat kirjoittavat vastakkainasettelusta Mikkelin teatterin ja Työväen näyttämöpäivien välillä. Valitettavasti he ovat käsitteellisesti hakoteillä.

Minun näkökulmani ei ole, järjestetäänkö jatkossakin Työväen näyttämöpäivät versus Mikkelin teatterin avustuksen supistaminen.

Näkökulmani on arvovalinta: tuetaanko kaupungin varoin Mikkelin teatterin täysipainoista toimintaa vai yhden viikonlopun teatteritoimintaa, joka palautteen mukaan on tavalliselle verot maksavalle kaupunkilaiselle yhdentekevää.

Työväen näyttämöpäivien järjestämistä perustellaan myös imagollisilla tekijöillä.

Kysymykseni kuuluu perusteen esittäjille: miten Mikkelin kaupunki realisoi konkreettisesti Työväen näyttämöpäivien järjestämisen, kun kysymyksessä ei ole Mikkelin näyttämöpäivät.

Ei ole osaltani tarvetta jatkaa asian käsittelyä.

Raimo Jenu
yhteiskuntatieden maisteri
Mikkeli