Pääkirjoitus: Mikkelin kesä on täynnä tasokkaita tapahtumia — Niistä saa olla ylpeä, sillä ne ovat Mikkelissä keksittyjä

Heinäkuun ensimmäinen viikko merkitsee lähtölaukausta Mikkelin vilkkaalle tapahtumakesälle. Päämajakaupungin heinäkuussa on korkeatasoista kulttuuria sekä kiinnostavaa keskustelua.

Heinäkuun ensimmäinen viikko merkitsee lähtölaukausta Mikkelin vilkkaalle tapahtumakesälle. Päämajakaupungin heinäkuussa on korkeatasoista kulttuuria sekä kiinnostavaa keskustelua.

Perinteinen Päämajasymposium nostaa keskiviikkona esille tärkeän teeman, maan sisäisen turvallisuuden. Aihetta käsitellään useiden asiantuntijoiden voimin sekä historiallisesta että tulevaisuuden näkökulmasta. Aiheellisesti aihetta peilataan myös vuoden 1918 sisällissodan tapahtumien kautta.

Mikkelin Musiikkijuhlat tarjoavat myös jo toisena kesänä peräkkäin mahdollisuuden myös kulttuurisen tietopohjan syventämiseen.

Musiikkijuhlien yhteydessä pidettävä, pääjohtaja Erkki Liikasen juontama Martti Talvela -seminaari valottaa mestarilaulajan elämäntyötä monesta näkökulmasta.  
Heinäkuussa Mikkeli on jälleen myös suomalaisen raviurheilukansan ykköskohde, kun St Michel -raveihin odotetaan jopa 25 000 vierasta. Raviviikonloppu on Mikkelin kesäkauden vilkkain täyttäen kaupungin ja lähiseudun majoituspaikat viimeistä sijaa myöten. Ravien ympärille on rakentunut myös monenlaista viihdetarjontaa.

Mikkeliläisiä kesätapahtumia yhdistää yksi tekijä, oli kyseessä sitten taide, viihde tai urheilu. Kesän kärkitapahtumat ovat syntyneet paikkakuntalaisten omin voimin. Mikkeliläisten halusta luoda ja kehittää kaupunkiin uudenlaista toimintaa ja vireyttä.

Määrätietoisella kehitystyöllä ja omistautumisella niistä on myös onnistuttu luomaan tapahtumia, jotka ovat ottaneet paikkansa tuhansien suomalaisten kesän ohjelmassa. Mikkeliin tullaan niiden takia. Halutaan nähdä ja kokea jotakin sellaista, jota ei muualta saa. Joka osataan vain Mikkelissä.

Tällainen työ ansaitsee kaikkien tuen ja arvostuksen. Mikkeliläisillä on syytä olla ylpeitä kesätapahtumistaan.

Anssi Mehtälä
@lansi-savo.fi