Pääkirjoitus: Mikkelin kesä voisi jatkua pidemmällekin elokuussa — kiinnostavia kaupunkitapahtumia pitäisi kehitellä entistäkin yksituumaisemmin

Kesäkuukausista kolmas alkaa pian.

Kesäkuukausista kolmas alkaa pian.

Mikkelin kesäsesonki alkaa kuitenkin jo kallistua loppua kohti, ainakin suurten tapahtumien osalta.

Tänä vuonna Mikkelin elokuu on hiljaisempi kuin monena edellisenä vuonna. Kaupunkiin tuhansia vieraita tuonut Jurassic Rock -festivaali on ainakin tauolla. Se näkyy kesän matkailu- ja majoitustilastoissa.

Mikkelissä olisi syytä alkaa jo miettiä, mitä tehdään jos Jurassic Rock ei tauolta palaisikaan. Korvaavaa tapahtumaa ei rakenneta hetkessä eikä sellaisen toteuttaminen pelkästään paikallisin voimin ole realistinen ajatus.

Yleisesti ottaenkin Mikkelissä kannattaisi lyödä viisaita päivä yhteen ja laatia paikkakunnalle kunnollinen, pitkäjänteinen strategia matkailukesän tavoitteista ja ennen kaikkea niistä tapahtumista, joilla tavoitteista tehdään totta.

Etenkin loppukesä tarvitsisi vielä yhden kunnon kohokohdan, jolla elokuussakin kaupunkiin saataisiin matkailijoita ja vipinää.

Helppoa elokuun tapahtumatarjonnan viritteleminen ei ole. Koulujen alkaminen käytännössä katkaisee matkailusesongin viimeistään kuukauden puoliväliin, kun matkailukohtaista katoavat sesonkityöntekijät koulun penkkiin.

Elokuussakin on kuitenkin paljon potentiaalia. Viikonlopputapahtumilla voidaan saada ihmisiä liikkeelle vielä koulujen alettuakin, jos tarjonta on sellaista että se oikeasti houkuttelee.

Mikkelissä on hyvät puitteet rakentaa helposti saavutettavia kaupunkitapahtumia. Torin lisäksi on käytössä Kirkkopuisto, satama, Tykkipuisto vanhalla kasarmialueella sekä Kenkäveron festivaalikenttä.

Mikkelissä olisi työsarkaa tapahtumakoordinaattorille, jonka vastuulla olisi kaupungin ja sen turismin elvyttäminen kiinnostavan tapahtumatarjonnan avulla.

Osaamista täällä on, nyt pitäisi vain linjata yhdessä, mitä Mikkeliin halutaan.

Anssi Mehtälä
anssi.mehtala@lansi-savo.fi