Pääkirjoitus: Onnistuneet Asuntomessut

Asuntomessut Mikkelin Kirkonvarkaudessa päättyvät tänään sunnuntaina. Vuosia valmisteltu ja odotettu tapahtuma on vetänyt väkeä hyvin, ja myös sisällöllisesti messut ovat onnistuneet.

Asuntomessut Mikkelin Kirkonvarkaudessa päättyvät tänään sunnuntaina. Vuosia valmisteltu ja odotettu tapahtuma on vetänyt väkeä hyvin, ja myös sisällöllisesti messut ovat onnistuneet.
Järjestävä osuuskunta, Mikkelin kaupunki, rakennuttajat, erilaiset rakentajat ja muut näytteilleasettajat sekä lukuisat muut tahot ovat tehneet suuren työn messujen onnistumiseksi. Siitä on syytä antaa heille kiitokset.
Saimaan rannan mäntykankaalle noussut messualue on kerännyt kehuja etenkin luontonsa ja avaruutensa puolesta. Myös messutaloja ja vaikkapa komeita terasseja on moni vieras ihastellut. Messuihin kuuluu tietty luksus ja näyttävyys, mutta wau-kohteiden lisäksi Kirkonvarkaudessa on esitelty ihan tavallistakin asumista enemmän kuin monilla aikaisemmilla Asuntomessuilla.
Kaupungin ja seutukunnan kannalta messut olivat piristysruiske kesän matkailusesonkiin. Samalla se oli mahdollisuus esitellä omia parhaita puolia lähinnä Etelä-Suomesta ja Uudeltamaalta tuleville messuvieraille. Messujen aluevaikutusta on vaikea eurolleen mitata, mutta sekä suorat että imagolliset vaikutukset jäävät varmasti tuntuvasti plussalle.
Kun messut ovat ohi, Kirkonvarkaus muuttuu tavalliseksi asuinalueeksi. Aika näyttää, millaiseksi se lopulta kehittyy ja miten tienoo onnistuu houkuttelemaan asukkaita ja rakentajia. Ensimmäisten uusien kotien rakentaminen alueelle on alkamassa jo pian.
Luonnonläheisyys, järviluonto ja mahdollisuus laadukkaaseen asumiseen ovat Mikkelin seudun vahvuuksia. Pitää toivoa, että messujen myötä opimme hyödyntämään näitä vahvuuksia entistä paremmin.

Timo Laitakari
timo.laitakari@lansi-savo.fi

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.