Pääkirjoitus: Kirkkopuiston ilme kirkkaammaksi

Mikkelin Kirkkopuisto siirtyi viime viikolla kameravalvonnan aikaan.

Hyvä, että valvontakamerat vihdoin paikalle saatiin, sillä ne tulivat tarpeeseen.

Puistossa on tapahtunut järjestyshäiriöitä ja sotkemista, jotka suurelta osin liittyvät päihteiden väärinkäyttöön sekä niiden välittämiseen.

Osa kaupunkilaisista on kokenut Kirkkopuiston niin turvattomaksi, ettei ole uskaltanut mennä sinne. Niin ei pitäisi olla keskellä kaupunkia.

Valvontakameroilla ei poisteta ongelmia, jotka aiheuttavat kielteisiä ilmiöitä. Toivottavasti valvonta kuitenkin ehkäisee häiriöitä.

Se edellyttää, että poliisilla on riittävästi aikaa katsella, mitä kameroiden kuvissa näkyy ja puuttua ongelmakäyttäytymiseen.

Kirkkopuisto kaipaisi muutenkin pientä ilmeen kohennusta. Puisto on kaunis, mutta se on jäänyt hieman viereisen kauppakeskuskorttelin taakse, kun torin suunnasta katsoo.

Kirkkopuisto ei oikein näy ja avaudu muun ydinkeskustan suuntaan. Savilahdenkadulle on syntynyt korttelin mittainen katvealue, jollaisille tuppaa kaupungeissa kasautumaan ongelmakäyttäytymistä.

Eikä se ole katsojalle järin kauniskaan, kun puiston suunnasta katsottuna näkymä tarjoaa lähinnä huoltoliikennettä ja jäteastioita.

Tässä olisi Mikkelin keskustan kehittäjille ja kaupallisille toimijoille yhteisen pohdinnan paikka.

Voisiko kauppakeskusta avata paremmin myös Kirkkopuiston suuntaan? Voisiko Kirkkopuiston eteläsivulle luoda sellaista kaupallista toimintaa, joka tekisi siitä vetovoimaisemman? Jossakin vaiheessa puistoon viritellyt kahvilasuunnitelmat voisi ottaa uudelleen ainakin mietittäviksi.

Kirkkopuisto on mainio paikka erilaisille kaupunkitapahtumille, oli kyseessä tivoli tai pienimuotoisempi kaupunkijuhla, kuten puistossa järjestetyt, uudelleen elvytetyt Rapu ja Muikku -lähiruokatapahtumat.

Puisto kaipaisi kuitenkin arkeensakin hieman uutta ilmettä. Paljon hyvää on jo tehty, mutta perinteinen puisto ansaitsee vielä enemmän.