Pääkirjoitus: Hänninkentälle ja sen ympäristöön suunnitellut uudistukset on syytä toteuttaa — ne kohentavat alueen ilmettä ja parantavat suositun lähiliikuntapaikan saavutettavuutta

Mikkelin kaupungin valmistelema Hänninkentän viheralueen yleissuunnitelma sisältää lukuisia hyviä ehdotuksia, joilla keskeisen liikuntapaikan toimivuutta saadaan parannetuksi. Vieläpä suhteellisen pienellä rahalla.

Mikkelin kaupungin valmistelema Hänninkentän viheralueen yleissuunnitelma sisältää lukuisia hyviä ehdotuksia, joilla keskeisen liikuntapaikan toimivuutta saadaan parannetuksi. Vieläpä suhteellisen pienellä rahalla.

Tärkeimmät liittyvät Hänninkentän saavutettavuuteen ja yleisöviihtyvyyden parantamiseen.

Hänninkenttä tarvitsee ehdottomasti suunnitellut portaat myös Brahenkadun puolelta, jotta kentän käyttäjien ei tarvitse käyttää epävirallisia oikoteitä esimerkiksi pommisuojien katon kautta.

Kentän käyttö on viime vuosina lisääntynyt tuntuvasti, kun tekojää ja keinonurmi on rakennettu. Nyt kulkutiet kannattaa rakentaa nykyvaatimuksia vastaavaan kuntoon. Sama koskee katsomotiloja.

Kentän ja lähialueen pysäköintijärjestelyt on syytä tutkia. Nyt pysäköintitilaa ei ole riittävästi, mikä ruuhkauttaa lähitienoiden kadunvarsia tapahtumien aikana huomattavasti.

Vanhan pommisuoja-alueen parannustyöt ovat myös perusteltuja. Lähes 80 vuotta vanhojen suojien ilmanvaihtokopit ovat huonossa kunnossa eivätkä varsinainen ilo silmälle.

Joissakin suunnitelmissa on mainittu kuntoportaiden rakentaminen Hänninhautaan.

Idea on hylätty, mutta se kannattaisi ottaa uuteen pohdintaan. Keskustassa kuntoportaat olisivat hyvin saavutettavissa ja täydentäisi suositun lähiliikuntapaikan tarjontaa.

Rakenteellisten uudistusten lisäksi paljon keskustelua herättää varmasti myös se, jos ja kun alueen puustoa uusitaan.

Brahenkadun kulman poppelit ovat kuuluneet katukuvaan 1940-luvulta saakka, mutta juuri siksi puut alkavat olla huonokuntoisia ja saattavat kaatuessaan aiheuttaa vahinkoja.

On kaupungilta vastuullista ja järkevää ryhtyä uudistamaan alueen puustoa jo ennen kuin se on pakko tehdä esimerkiksi jonkin tapaturman jälkeen.

Anssi Mehtälä
anssi.mehtala@lansi-savo.fi