Lukijalta: Antti Rinne, onko kissan tappaminen sosiaalidemokraatille hyväksyttävää käytöstä?

Aiemmin käydyissä eduskunta vaaleissa tuli ilmi rikostaustan omaavia ehdokkaita ja sittemmin valituksi tulleitakin.

Nyt käydään eurovaaleja ja jälleen on tullut ilmi näitä rikostaustaisia ehdokkaita.
Miten voi olla niin, että kun ehdokas jää kiinni valehtelusta allekirjoitettuaan paperin, jolla vakuuttaa olevansa puhdas pulmunen, voi toimia edelleen ehdokkaana EU-vaaleissa?

Miten voi olla niin, että kun Mikkel Näkkäläjärven rikokset tulivat julkisuuteen, Sdp:n puheenjohtaja Antti Rinne sanoo tekojen olleen ”nuoren miehen hölmöilyjä.” (IS 21.5.), ja jatkaa, että ”puolue ei tee asialle mitään vaan äänestäjät saavat päättää.”

Antti Rinteen mielestä siis kissan tappaminen lapiolla on ”vain hölmöilyä”? Tämä lausunto suorastaan pursuaa välinpitämättömyyttä.

Antti Rinne puolueensa etunenässä antaa siis sellaisen kuvan, että heille on se ja sama, montako kissaa puolueen jäsenet tappavat. Tätä hän tuskin ajoi takaa, mutta siksi se muuttui.

Onko siis niin, että Sdp:tä ei kiinnosta yhtään, minkälaisia edustajia puolueen nimissä Eurooppaan yrittää?

Suomessa jää vuosittain 20 000 kissaa luonnon armoille. Tämä EU-vaaliehdokas Näkkäläjärven esille tullut yksi osa rikoksistaan sekä Rinteen lausunnot eivät millään tapaa ainakaan vähennä kissoihin kohdistuvaa välinpitämättömyyttä.

Toivottavasti eläinsuojeluyhdistysten tekemät pitkäjänteiset työt kissojen arvostuksen nousemiseksi eivät valu hukkaan näiden kommenttien vuoksi.

Toivoisin, että Sdp kertoisi onko koko puolueen kanta sama kuin Antti Rinteen. Ehdottomasti toivoisin Antti Rinteeltä itseltään kommentin asiaan.

Sari Ahlqvist
Mikkeli