Puumalan Siltakemmakoilla juhlitaan tarkkaan mitotetuissa lohkoissa ja ruuduissa – Tapahtuma-alueena toimii yli viiden tuhannen neliömetrin ulkoterassi

Tapahtuman liput ovat käyneet kaupaksi niin hyvin, että niitä myyvä nettisivusto kaatui.

Pasi Partanen

Puumalan Siltakemmakoita juhlitaan neljässä eri lohkossa.
Puumalan Siltakemmakoita juhlitaan neljässä eri lohkossa.

Puumalan Siltakemmakat järjestetään tänä vuonna yli viiden tuhannen neliömetrin kokoisella ulkoterassilla.

– Satamassa olisi ollut mahdotonta noudattaa tarvittavia turvavälejä, kertoo Siltakemmakoiden järjestäjä Pasi Partanen.

Tapahtumapaikka löytyi kuitenkin Puumalan Keskuskoulun kentältä.

Hygieniasyistä tapahtuman osallistujat jaotellaan neljään lohkoon, joiden sisällä on jokaiselle pöytäseurueelle oma ruutu. Lohkoon A otetaan 250 ihmistä, C-lohkoon 350 ihmistä ja B- ja D-lohkoon otetaan molempiin 450 ihmistä.

Ruuduissa on kahdeksan ja neljän hengen pöytiä. Yhdessä ruudussa on yksi pöytä.

Jokaiselle lohkolle on omat wc- ja baaritilat sekä portit, joiden kautta kullekin lohkolle kuljetaan. Tapahtumaan voi osallistua 1 500 henkilöä kerrallaan.

Koronaviruksesta huolimatta liput Siltakemmakoille ovat käyneet hyvin kaupaksi. Lippuja myyvän Evention sivut kaatuivat Partasen mukaan pian kahdentoista jälkeen perjantaina, kun ihmiset ryntäsivät ostoksille samaan aikaan.

Sivuja yritettiin saada korjattua edelleen puoli kahden maissa samana päivänä. Tämän jälkeen lippuja myytiin 45 minuutissa yli tuhat. Partasen mukaan perjantai-iltana oltiin jo lähellä kahta tuhatta myytyä lippua.

– Olin todella jännittynyt siitä, miten tapahtumalle käy. Ihmiset ovat kuitenkin olleet erittäin innokkaina ostamassa lippuja. Eräs soittaja kertoi puhelimessa laittaneensa herätyskellon soimaan, jotta on varmasti valmiina ostamaan liput kello kaksitoista, Partanen naurahtaa.

Koronaviruksen takia lippuja tapahtumaan voi ostaa tänä vuonna vain netistä.

– Meidän on tartuntatautilain mukaan tiedettävä, missä lohkossa kukin osallistuja on, Partanen selittää.

Muutoksia on järjestelyjen lisäksi ohjelmassa: sekä J. Karjalaisen keikka torstaina että Elastisen esiintyminen lauantaina on peruttu. Molemmille päiville on luvassa uusi esiintyjä, joiden nimiä ei kuitenkaan voida paljastaa ennen maanantaita.

Siltakemmakat järjestetään 6.–8. elokuuta.

Juttua päivitetty kello 22.04. Lisätty tieto myytyjen lippujen lukumäärästä.