Kaupallinen yhteistyö | Kourupalvelu Hölttä Oy

Kaikkea katolle – mikkeliläinen Kourupalvelu Hölttä on yksi alan uranuurtajista 40 vuoden kokemuksella

– Pyrimme tekemään kaikkea katolle. Yksittäisistä korjauksista ja varaosista isoihin “avaimet käteen” -kattourakoihin niin yksityisille, rakennusliikkeille kuin taloyhtiöillekin, Henri Hölttä kiteyttää perheyrityksen toimintaa.

Henri Hölttä (vas.) on jatkanut isänsä Eeron (oik.) vuonna 1980 perustamaa kouru- ja kattotarvikeyritystä. Vuosien myötä toiminta on laajentunut ja tällä hetkellä yrityksestä saa ”kaikkea katolle”. Uusin satsaus, verkkokauppa, palvelee tee-se-itse -miehiä. – Tuotevalikoima laajenee sielläkin, kun kesän kiireet helpottavat, Henri lupaa.
Henri Hölttä (vas.) on jatkanut isänsä Eeron (oik.) vuonna 1980 perustamaa kouru- ja kattotarvikeyritystä. Vuosien myötä toiminta on laajentunut ja tällä hetkellä yrityksestä saa ”kaikkea katolle”. Uusin satsaus, verkkokauppa, palvelee tee-se-itse -miehiä. – Tuotevalikoima laajenee sielläkin, kun kesän kiireet helpottavat, Henri lupaa.

Lehdessä oli 40 vuotta sitten ilmoitus, jossa etsittiin suomalaisia yrittäjiä uuteen aluevaltaukseen, valmistamaan saumattomia räystäskouruja. Mukaan lähti puolisen kymmentä yrittäjää, joista yksi oli mikkeliläinen Eero Hölttä. Tästä sai alkunsa Kourupalvelu Höltän tarina.

Saumattomat kourut kiinnostivat. Niissä ei ollut vuotavia saumoja ja ne pystyttiin valmistamaan asiakkaan luona määrämittaan, suoraan autosta. Kiemurtelevan hiekkatien varrella, syrjässä sijainneessa rakennushallissa kävi kyselijöitä ja varastomyymälä alkoi vaivihkaa muotoutua. Sattumalta uusi isompi tie Anttolaan piirrettiin kulkemaan aivan hallin edestä – yhteydet helpottuivat ja yrityksen tunnettuus kasvoi.

Kun sadevesijärjestelmien osia ei ollut saatavilla kotimaassa, muutamia päätuotteita valmistettiin omassa pajassa. Kattovarusteiden alkutaipaleella tuotteet muovautuivat nykyiseen suuntaansa. Hyväksi havaitut ideat jatkojalostetiin ja yhteistyötä tehtiin alan suurimman kotimaisen valmistajan kanssa.

– Esimerkiksi sadeveden kerääjät valmistettiin käsin 90-luvun puolivälissä, koska niitä ei ollut vielä markkinoilla sarjatuotannossa.

Nyt Henri Hölttä näkee isänsä tuotekehittelyn tuloksia katsoessaan tukkurin tuotevalikoimaa. Vaikka varaosat ovat nykyisin saatavilla tehdasvalmisteisina, on omalle peltisepälle silti kysyntää.

– Taitava peltiseppämme valmistaa ohutlevystä tarpeen mukaan isompia tai pienempiä töitä, lähes mitä vain.

Kokemusta rikkaampana takaisin kotiseudulle

- Saumattomat kourut
valmistuvat kätevästi asiakkaan luona, määrämittaan, Henri Hölttä kertoo.
- Saumattomat kourut valmistuvat kätevästi asiakkaan luona, määrämittaan, Henri Hölttä kertoo.

– Aloitin 15-vuotiaana kesätöillä ja olin vuosittain enenevässä määrin mukana isän hommissa. Opiskelujen jälkeen vaihdoin kuitenkin maisemaa, ja työskentelin pääkaupunkiseudulla talotekniikan suunnittelijana seitsemän vuotta, Henri kertoo.
Isossa, lähes sadan henkilön työyhteisössä, eri alojen ammattilaisten kanssa työskentely oli opettavaista. Viimeisen vuoden aikana sisäsiisti toimistotyö alkoi kuitenkin puuduttaa tekijämiestä. Samoihin aikoihin isä oli valmistellut yritystä myyntiin, ja etsi jatkajaa.

Räystäskourujen ohella
kattoturvatuotteet ja tarvikkeet ovat laajassa valikoimassa, verkkokaupassa ja
Mikkelissä sijaitsevasta varastomyymälästä saatavilla.
Räystäskourujen ohella kattoturvatuotteet ja tarvikkeet ovat laajassa valikoimassa, verkkokaupassa ja Mikkelissä sijaitsevasta varastomyymälästä saatavilla.

–Kauppakirjat jo valmiiksi kirjoitettuina isä kysyi viimeisin kerran halukkuuttani jatkaa yritystä. Se sattui juuri oikeaan saumaan, sen hetkiseen työtilanteeseeni. Siitä se ajatus sitten lähti, ja kaupat tehtiin vuonna 2012. Nuorena ajattelin, että yrittämään en nyt ainakaan lähde, mutta niin se mieli onneksi muuttuu, Henri nauraa.

Isä auttoi poikaansa alkuun mutta jättäytyi ensimmäisien vuosien jälkeen pois. Suuremmat projektit ja päätökset tehdään edelleen yhdessä. Ongelmatilanteissakin isän vuosikymmenien työkokemus on arvokas apu.

Katolle kannattaa katsoa

Kesällä Kourupalvelu Höltän kalenteriin täyttyy useampi sata eri kokoista työkeikkaa kuukaudessa. Henri vinkkaakin, että paras aika teettää katonhuoltotoimenpiteitä olisi varhainen kevät tai loppusyksy. Hiljaisina kuukausina projektin aloitusta ei tarvitse odotella.

– Kattourakoille sopiva keli on lämpötilan ollessa vielä hitusen pakkasen puolella. Ainoastaan kattopinnoitukset on tehtävä kesällä, hän neuvoo. – Teemme aina arviointikäynnin kohteessa. Laadimme suunnitelman ja tarjouksen asiakkaan toiveiden pohjalta. Kattojen asennukset ovat muutaman päivän urakka, kourut puoli päivää keskimäärin.

Kourupalvelu Höltältä
saa kaikkea katolle - Ville Hänninen juuri kiinnittämässä uutta.
Kourupalvelu Höltältä saa kaikkea katolle - Ville Hänninen juuri kiinnittämässä uutta.

Katto ja varsinkin rännit ovat omakotitaloasujan perushuoltoa vaativia kohteita. Henri kehottaakin keväisin vilkaisemaan, onko talvi tehnyt tuhojaan. Lumiesteisiin kannattaa satsata, sillä lumimassaa on katoilla jopa useita tonneja.
– Pienet rakoset katolla ovat pahimpia. Vakuutusyhtiökään ei korvaa, jos vuoto on jatkunut pitkään.

Rännit on putsattava roskista, ellei halua rakenteiden kastuvan. ¬Pienellä viitseliäisyydellä saa talon pysymään paremmassa kunnossa pidempään.
– Kierrä talo ympäri ja tarkista, onko sokkeli kostunut, tai jo sammaloitunut. Tämä kertoo, että sadevedet kastelevat sitä ja rännit ovat putsausta tai vaihtoa vailla.
Myös turvallisuus näkyy katolla.

– Entisajan nokisutarit kiipesivät katolle kuin katolle. Nykyään työturvallisuuteen kiinnitetään huomiota. Tikkaat sekä kulkusilta piipulle on oltava kunnossa, kun nuohooja saapuu hommiin, Henri ohjeistaa.

–Me autamme niin pienissä kuin isoissakin kattoon liittyvissä tarpeissa – Ota rohkeasti yhteyttä!

Kourupalvelu Hölttä Oy

Saumattomien sadevesijärjestelmien ja kattoturvatuotteiden valmistusta, asennusta ja myyntiä vuodesta 1980.

kourupalvelu.com
Mikkeli 040 0251 902
Siilinjärvi 040 0252 552
myynti@kourupalvelu.com


Varastomyymälä avoinna arkisin 8-17, Pursialankatu 20, 50100 MIKKELI

logo.jpg