Kaupallinen yhteistyö | Wolkoff

Lasillinen kuohuvaa vanhan sisäpihan pienessä ja intiimissä puutarhassa, kyllä kiitos! – Wolkoffin Viini- ja Olutkellari palvelee asiakkaita aivan Lappeenrannan sydämessä

Lappeenrannan Wolkoffin Ravintolassa asiakkaita ilahduttaa herkullinen kesä-menu sekä sydämellinen henkilökunta. Vanhassa rakennuksessa myös tapahtuu, ja tarjolla on tapahtumia, tastingeja, viiniä ja neulontaa -hetkiä sekä live-musiikkia.

Jonna Wallin

Lappeenrannan Kauppakadulla on tarjolla laadukas ja runsas juomavalikoima.
Lappeenrannan Kauppakadulla on tarjolla laadukas ja runsas juomavalikoima.

Lappeenrannan Kauppakadun varrelta löytyy kaunis ja keltainen puutalo, joka on yksi Lappeenrannan vanhimpia. Talon nurkan takaa löytyy pieni, intiimi ja tunnelmallinen Wolkoffin Viini- ja Olutkellari. Sain mahdollisuuden vierailla tuossa historiallisessa kohteessa aurinkoisena ja lämpimänä kesäpäivänä.

Jonna Wallin

Viini- ja Olutkellari on intiimi ja rauhallinen.
Viini- ja Olutkellari on intiimi ja rauhallinen.

Astelin kauniin sisäpihan kautta kivisiä rappusia alas kohti Wolkoffin Viini- ja Olutkellaria. Istahdin alas baaritiskille ja ihastelin komeita viinipulloilla koristeltuja valaisimia. Tunnelma oli erittäin rauhallinen, eikä kaupungin hälyä aistinut lainkaan, vaikka olin edelleen Lappeenrannan Kauppakadulla kävelyosuuden varressa. Pian 20-vuotiaan Wolkoffin Viini- ja Olutkellari on ollut toiminnassa 6-vuotta. Kellarissa on runsas ja laadukas juomavalikoima, sinne voi istahtaa oluelle, viinille tai kuohuviinille. Valikoimasta löytyy esimerkiksi pohjoismaisia oluita ja eurooppalaisia vanhan maailman viinejä.

Jonna Wallin

Juomia voi nauttia myös sisäpihan pikkupuutarhassa.
Juomia voi nauttia myös sisäpihan pikkupuutarhassa.

Wolkoffin Viini- ja Olutkellarissa järjestetään myös tapahtumia laidasta laitaan. Toisinaan tunnelmaa luo live-musiikki, joka tuntuu tässä pienessä ja viihdyttävässä paikassa sekä tunnelmallisen sisäpihan pikkupuutarhassa erityisen henkilökohtaiselta ja huumaavalta. Lisäksi paikalla järjestetään viini-tastingeja sekä neulontailtoja.

Wolkoffissa ei tarvitse myöskään olla nälkäinen. Viini- ja olutkellarin lisäksi rakennuksessa toimii Wolkoffin Ravintola, jonka kesä-menu saa veden herahtamaan kiellelle. Ruokiin käytetään laadukkaita kausituotteita, ja kesämenusta löytyy esimerkiksi suomalaista härän ulkofilettä ja paistettua järvikuhaa. Kellarin puoleltakin löytyy maukkaita pieniä purtavia, kuten caesarsalaatti ja suussa sulava juustolautanen, joka olisi omiaan viinin kanssa nautiskeltuna.

Jonna Wallin

Wolkoffin talo on yksi Lappeenrannan vanhimpia.
Wolkoffin talo on yksi Lappeenrannan vanhimpia.

Yrittäjä Sirja Pasasen mukaan Wolkoffissa riittää hyvää fiilistä, ja sen paikalla kyllä aistikin. Asiakkaat olivat iloisia ja nauravaisia, ja tunnelma oli suorastaan valloittava. Lappeenrannan Wolkoffilla on vakioasiakas Jyväskylästä asti, mikä ei oman kokemukseni pohjalta ole mikään ihme. Paikka kannattaa siis ulkopaikkakuntalaistenkin kokea! Muistoksi vierailusta jäi ehdottomasti omillekin kasvoille tarttunut iloinen hymy.

Teksti ja kuvat: Lähimatkailulähettiläs Jonna Wallin

Jonna Wallin

Viini- ja Olutkellarissa riittää hyvää fiilistä.
Viini- ja Olutkellarissa riittää hyvää fiilistä.

3 faktaa:

- Ravintolan ja Viini- ja Olutkellarin välistä löytyy Wolkoffin talomuseo.

- 10.8.2018 järjestetään Kellarin sekä Ravintolan asiakkaille Viinikarkelot, ja tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy. Lisätietoja tapahtumasta löytyy myöhemmin Wolkoffin verkko- ja Facebook-sivuilta.

- Yrittäjät Sirja Pasanen ja Karo Sintonen sekä muu henkilökunta pitävät huolta siitä, että jokainen asiakas viihtyy Wolkoffilla sydämensä kyllyydestä.