Kaupallinen yhteistyö

Luukku 7. Näillä vinkeillä yllätät äidin, puolison ja koko perheen - katso Sokoksen asiantuntijoiden ihanimmat joululahjaideat

Tyylikäs hajuvesi, turvalliset nastakengät ja trendikäs Marimekko – nämä ainakin ovat tämän joulun toivotuimpia lahjoja. Lue Nina Korhosen ja Seppo Tirrasen vinkit, joiden avulla valitset onnistuneet lahjat Mikkelin Sokokselta.

Luukku 7. Näillä vinkeillä yllätät äidin, puolison ja koko perheen - katso Sokoksen asiantuntijoiden ihanimmat joululahjaideat

Joululahjaa valitessa tarvitsee muistaa vain yksi asia: lahjansaaja. Se on kaikkein tärkein asia, sanovat Mikkelin Sokoksen myyntipäälliköt Nina Korhonen ja Seppo Tirranen.

- Joululahja voi olla yllättävä, hauska, romanttinen tai jotakin, mitä lahjansaaja on toivonut ehkä jo pitkän aikaa. Tärkeintä on, että ajatellut vastapuolta. Silloin lahja on varmasti onnistunut, Korhonen ja Tirranen kannustavat.

Jos taas haluaa auttaa lahjanantajaa, Mikkelin Sokokselta saa valmiita Rakas joulupukki -tekstillä varustettuja kortteja, joihin aikuiset voi kirjata omat lahjatoiveensa. Kortteja voi Korhosen mukaan jättää vaikka puolihuolimattomasti toisten löydettäväksi.

- Joulupukkia on ihan sallittua auttaa tällä tavoin, Korhonen nauraa.

Sokos Mikkeli 5.jpg

Lue alta Korhosen ja Tirrasen parhaat lahjavinkit!

Rakkaalle hyvää oloa tuoksuista ja herkuista

Ihana hajuvesi, hellivä ihonhoitotuote tai laadukas tuotesetti on klassinen, mutta aina hyvä ja varma valinta lahjaksi niin miehelle kuin naiselle, Korhonen sanoo.

Sokoksen valikoimissa on pelkästään erilaisia hajuvesiä satoja, joten mieleinen tuoksu löytyy varmasti jokaiselle.

- Jouluksi tulee paljon myyntiin erikoispakkauksia, joissa on esimerkiksi tarkoin valittuja ihonhoitotuotteita tai tuoksuja. Niissä tuotteet ovat myös edullisempia kuin yksittäin ostettuna, Korhonen vinkkaa.

Korhosen mukaan lahjansaajalta voi hyvin kysyä suoraan vinkkejä, jotta kosmetiikkavalinta osuu oikeaan. Jos lahjan kuitenkin haluaa pitää yllätyksenä, kannattaa kurkistaa lahjansaajan kosmetiikkapussiin tai hajuvesihyllylle.

- Aika usein etenkin miehet näyttävät hyllyiltämme hajuvesipulloja, joita lahjansaajalla jo on. Niiden avulla pääsemme nopeasti jäljille, minkä tyyppisistä tuoksuista hän voisi pitää.

Sokos Mikkeli 2.jpg

Tänä jouluna suosittuja ja hyvää oloa tuovia lahjoja ovat Korhosen mukaan myös luonnonkosmetiikkatuotteet, ylelliset hiushoitotuotteet, lämmitettävät jyvätossut, pehmeät aamutossut ja kylpytakit, herkulliset teet ja raakasuklaat sekä kylpykonvehdit, joilla saa luotua ihanan pehmeän kylpyvaahdon kotiammeeseen.

- Kokoamme myös itse valmiita paketteja, joissa on esimerkiksi hemmotteleva kasvonaamio ja tummaa suklaata. Sellainen on varmasti ilahduttava lahja vaikkapa stressaantuneelle, Korhonen sanoo.

Hellivä ja pitkän aikaa arjessa hyvää mieltä tuova lahja on myös lahjakortti Mikkelin Sokoksen omaan Hyvä olo -kampaamoon.

Sokos Mikkeli 1.jpg

Käyttövaate ilahduttaa pyhienkin jälkeen ja nastakengät suojaavat vahingoilta

Miehille lahjapaketteihin kääritään tänäkin jouluna alus- ja yöasuja, kylpytakkeja, boksereita ja sukkia, tietää miesten pukeutumisen ja sport-osaston Seppo Tirranen.

- Myös perinteiset neuleet, poolot ja esimerkiksi asusteet ovat erittäin hyviä ja käytännöllisiä lahjoja. Usein joululahjaksi hankitaan merkkituotteita kuten Tommy Hilfigeriä ja Bossia.

Aluspukeutumisessa vahva trendi on merinovilla, joka on paitsi ekologinen valinta, myös erittäin miellyttävä pitää päällä. Merinovillaiset alusasut ovat lisäksi kestäviä ja helppohoitoisia, ja niistä löytyvät omat mallistot naisille ja miehille.

- Vastoin ehkä joidenkin mielikuvia merinovillaiset alusasut ovat pehmeitä, eivätkä kutita, mutta ovat silti erittäin lämpimiä. Ne toimivat niin kylmässä kuin lämpimässä säässä. Uutuutena valikoimiin on tullut myös todella miellyttävä bambu-merinovilla-yhdistelmä, Tirranen kertoo.

Sokos Mikkeli 3.jpg

Urheiluosaston yksi suosituimmista ja eniten myönteistä palautettava saava tuote ovat Icebug-nastakengät, jotka ehkäisevät tehokkaasti liukastumisia. Ne sopivat hyvin joululahjaksi kaikenikäisille. Nastakenkien lisäksi tarjolla on kitkapohjaisia kenkiä, jotka nekin antavat lisäpitoa jokaiselle askeleelle.

- Pohjan pitävyys yleensäkin on yksi tärkeimpiä valintakriteerejä kengälle, Tirranen toteaa.

Nuorille mieluisimmat lahjat ovat usein tiettyjä merkkituotteita, Tirranen sanoo. Mikkelin Sokoksella lahjavalintoja helpottamaan ovat nuoret koonneet itse lahjapöytiä, joista esimerkiksi vanhemmat ja isovanhemmat voivat katsoa vinkkejä.

- Esimerkiksi tänä jouluna Makian Muumi-mallisto on varmasti todella suosittu, Tirranen ennakoi.

Sokos Mikkeli 4.jpg

Marimekko on trendikkäiden valinta

Kodin sisustustuotteita hankitaan paljon jo ennen joulua kotia koristamaan, mutta myös joululahjoiksi. Nina Korhosen mukaan merkeistä etenkin Marimekko on nyt erittäin trendikäs.

- Se on meille suomalaisille todella rakas ja tuttu merkki, ja nyt taas todella kovassa nosteessa. Voisi sanoa, että tällä hetkellä mikä tahansa Marimekon tuote on varmasti ilahduttava lahja.

Katso lisää joululahjaideoita osoitteesta sokos.fi.