Kaupallinen yhteistyö

Luukku 6. Vuosi vaihtuu pian, pitäisikö kotikin vaihtaa? Mikkelin Kiinteistömaailmassa tiedetään, että ostajien huomio on saatava kaikissa kanavissa – siksi myös kaikki palvelut on koottu saman katon alle

Mikkelin seudulla asuntokauppa käy nyt hyvin, kun hinnoittelu on tehty oikein ja markkinointi on laadukasta, sanoo Mikkelin Kiinteistömaailman yrittäjä Teija Häyrinen.

Luukku 6. Vuosi vaihtuu pian, pitäisikö kotikin vaihtaa? Mikkelin Kiinteistömaailmassa tiedetään, että ostajien huomio on saatava kaikissa kanavissa – siksi myös kaikki palvelut on koottu saman katon alle

Mikkelin Kiinteistömaailmassa välitystyö nähdään kokonaisvaltaisena prosessina, jossa jokaisen osan on oltava kunnossa ja kaikki palvelut on saatava samalta tiskiltä.

- Kaikki lähtee siitä, että myytävälle kohteelle tehdään yhdessä asiakkaan kanssa markkinointisuunnitelma. Näin markkinointi on varmasti huolellisesti mietitty ja suunniteltu vastaamaan juuri kyseisen kohteen tarpeita, kiinteistönvälittäjä, myyntisihteeri Sisko Koobas taustoittaa.

Ammattikuvaaja kuvaa sekä videoi kaikki Kiinteistömaailman välittämät kohteet, sillä laadukkaat kuvat ovat nykyisin käytännössä edellytys sille, että potentiaaliset ostajat kiinnostuvat kohteesta ja tulevat sitä paikan päälle katsomaan.

Perinteisten kohdevideoiden lisäksi tehdään puhuttuja videoita. Niissä välittäjä kertoo ja esittelee kohteen videon katsojalle sanoin.

Myytävien asuntojen ja mökkien videot ovat jossain määrin jopa korvaamassa perinteiset yleisesittelyt, Mikkelin Kiinteistömaailman yrittäjä Teija Häyrinen sanoo.

- Ihmiset ovat tältäkin osin menneet nettiin. Asiakkaat valikoivat hyvin tarkkaan verkossa olevien tietojen, kuvien ja videoiden perusteella, mitä kohteita mennään katsomaan paikan päälle. Yksityisnäyttöjen merkitys on siten kasvanut todella suureksi.

Kiinteistömaailma tarjoaa myös stailauspalvelua, jolla kohteen parhaat puolet ja mahdollisuudet saadaan esille kuvia ja näyttöjä varten.

- Stailaus palvelee siten molempia osapuolia, Koobas huomauttaa.

Mikäli uutta kotia etsivä ei halua itse nähdä vaivaa, voi Kiinteistömaailmalle tehdä myös ostotoimeksiannon. Tällöin välittäjät etsivät asiakkaalle sopivia kohteita ja niitä käydään katsomassa yhdessä ammattitaitoisen välittäjän kanssa. Kodin tai mökin ostoon sekä myyntiin ratkaisuja voidaan hakea ympäri Suomen, sillä valtakunnallisena ketjuna Kiinteistömaailma tarjoaa kaikki välittäjänsä asiakkaidensa avuksi.

Kaupat vaikka sähköisesti

Varsinainen kaupankäyntikin on helpottunut digitaalisuuden myötä, sillä Mikkelin Kiinteistömaailman palveluihin kuuluu sähköinen kiinteistökauppa.

Käytännössä se tarkoittaa, ettei kaupan osapuolien tarvitse olla välttämättä kertaakaan saman pöydän ääressä, vaan kiinteistökaupat hoidetaan kokonaan sähköisesti.

- Se tuo joustavuutta molemmin puolin. Esimerkiksi mökkikauppojen yhteydessä tätä mahdollisuutta käytetään koko ajan enemmän, kun ostaja tai myyjä voivat olla maantieteellisesti kaukana toisistaan, Koobas kertoo.

Osakekirjojen sähköistymisen myötä uskotaan vahvasti myös tuloilla olevaan sähköiseen osakekauppaan ja sen yleistymiseen. Mikkelin Kiinteistömaailmassa muutosta odotetaan jo innolla, sillä sähköisen kaupankäynnin edut ovat kokemuksen myötä ilmeisiä kaikille osapuolille.

Häyrinen muistuttaa, että Mikkelin Kiinteistömaailma palvelee myös silloin, kun tarvetta vain asiakirjoille kuten ammattitaitoisesti laadituille kauppakirjoille tai arviokirjoille.

Ammattimaisuus ja palvelu tuottaa tulosta

Loppusuoralle kääntynyt vuosi on ollut Mikkelin Kiinteistömaailmalle jopa poikkeuksellisen vauhdikas ja ensi vuodelle odotukset ovat vähintään yhtä korkealla.

Teija Häyrisen mukaan Mikkelin seudulla asuntokauppa käy hyvin, kun perusasiat ovat kunnossa.

- Meillä kysyntää on aidosti monenlaisille asunnoille, ei vain keskustan kerrostaloasunnoille, kuten usein ajatellaan. Oikein kohdennetun markkinoinnin lisäksi myynnissä on olennaista oikein tehty hinnoittelu. Kun taustatyöt ja hinnoittelu on tehty kunnolla, kauppakin käy, Häyrinen sanoo.

Asuntokauppojen lisäksi Mikkelin Kiinteistömaailma välittää vuokra-asuntoja. Häyrisen mukaan uutta on, että vuokrattaville omakotitaloille on koko ajan enemmän kysyntää.

- Omakotitalon myymisen sijaan vuokraaminen on täällä hyvä vaihtoehto, Häyrinen vinkkaa.

Mikkelin Kiinteistömaailman välittäjät toivottavat hyvää ja rauhallista joulua!

Kiinteistömaailma Mikkeli

+ Täyden palvelun kiinteistönvälitystoimisto Mikkelissä Porrassalmenkadulla.

+ Toimistossa työskentelee yhteensä seitsemän välittäjää.

+ Palvelee kaikissa asunnon ostamisen ja myymisen vaiheissa.

+ Vuokranantajille Kiinteistömaailma tarjoaa avaimet käteen -palvelua, jossa Kiinteistömaailma hoitaa kaiken vuokralaisen etsimisestä sopimusten tekoon ja avainten luovutukseen.