Kaupallinen yhteistyö

Luukku 19. Siirappia, kermaa ja rouskuvia siemeniä - näillä kolmella konstilla tuunaat kaupan valmislaatikot entistä herkullisemmiksi

Kaikkea ei tarvitse tehdä tänäkään jouluna itse. Katso helpot vinkit, kuinka saat kaupan valmiista joululaatikoista entistä herkullisempia!

Luukku 19. Siirappia, kermaa ja rouskuvia siemeniä - näillä kolmella konstilla tuunaat kaupan valmislaatikot entistä herkullisemmiksi

Lisää makua kermasta ja mausteista

Sekoita varovasti valmiin (700 g) porkkana- tai lanttulaatikon sekaan noin 1 dl kermaa, 1 ruokalusikallinen siirappia ja ripaus mausteita oman maun mukaan. Porkkanalaatikkoon sopivat hyvin muun muassa valkopippuri, raastettu appelsiininkuori, kaneli, neilikka ja muskottipähkinä. Lanttulaatikkoon saat lisää makua muskottipähkinän ja neilikan lisäksi esimerkiksi inkivääristä tai valmiista piparkakkumausteesta.

Rapea pinta siemenistä, mantelista tai hapankorpusta

Kotitekoisen laatikon tuntua saat kuorruttamalla valmislaatikon pinnan korppujauhoilla. Uutta makua saat korvaamalla korppujauhot mantelirouheella, hapankorppumurskalla tai paahdetuilla kurpitsansiemenillä.

Porkkanalaatikosta saat viimeistellyn kauniilla tähtianiksella.

Käytä kauniita astioita

Folioastia sopii valmisruoan kuljettamiseen ja säilyttämiseen, mutta joulukattaukseen folio on arkinen. Siirrä siis ruoka kauniisiin, uunin kestäviin astioihin. Käytä mielikuvitusta: laita eri laatikoita samaan isoon vuokaan kauniisiin riveihin tai valitse useita pienempiä astioita. Lämmitä ruokaa kuitenkin kerrallaan vain sen verran kuin yhdellä aterialla syödään!