Kaupallinen yhteistyö | Mikalo

Tiedätkö, kuka sinun talonmiehesi on? Mikalon asukkaat ainakin tietävät

Mikkelissä vuokra-asuntoja tarjoava Mikalo on nimennyt kaikille taloilleen omat huoltomiehet. Niin asuntojen kuin kiinteistöjenkin huolto on yksissä, tutuissa käsissä. Omalle huoltomiehelle on helppo kertoa niin pienet kuin isotkin korjaustarpeet.

Jouko
Parkkisen (vas.)  autotallin ovi  temppuili. Tuttu huoltomies Jussi Lausas (oik.) korjaa tilanteen ripeästi.
Jouko Parkkisen (vas.)  autotallin ovi  temppuili. Tuttu huoltomies Jussi Lausas (oik.) korjaa tilanteen ripeästi.

Kodin omistaminen tuo pysyvyyttä, mutta sitoo tiettyyn paikkaan. Elämäntilanteen muuttuessa asumiseen liittyvät tarpeet voivat äkisti muuttua. Kun asunnon arvon laskukin on valitettava fakta, on vuokra-asuminen monella tapaa turvallinen vaihtoehto.

Jo vuodesta 1972 toiminut Mikalo Oy, entinen Mikkelin Vuokratalot Oy, tarjoaa asumiseen lisäarvoa. Turvallisuus ja luotettavuus on ratkaiseva tekijä vuokra-asumisessa. Jokaisella Mikalon talolla onkin oma huoltomies, talonmies. Hän hoitaa pihatöistä lähtien kaikki huoltotyöt, korjaa vaikka saunanjakkaran tai vuotavan hanan.

Tuttu talonmies pitää huolen

Keltaista vilahtaa pihalla. Jussi Lausas, yksi Mikalon huoltomiehistä, on kierroksellaan. Tänään hän viimeistelee Parkkisen Joukon temppuilevan autotallin oven korjauksen. Vesi on turvottanut nosto-ovea niin, ettei se meinaa mennä kiinni. Jussi tarttuu höylään ja pian lastut lentävät ilmassa.

Jussi
Lausas on Mikalon oma talonmies, hänen vastuullaan on kaikkiaan noin 130 asuntoa. Hän on myös Lehmuskylään valmistutuvien rivitalojen talkkari.
Jussi Lausas on Mikalon oma talonmies, hänen vastuullaan on kaikkiaan noin 130 asuntoa. Hän on myös Lehmuskylään valmistutuvien rivitalojen talkkari.

Jussi kertoo, että Parkkinen on esimerkillinen aktiivinen asukas, joka ottaa yhteyttä, kun huomaa korjauksen tarvetta. Hyöty on molemminpuolinen.

- Jos ei olla nähty pihalla, soittelen Jussille suoraan, Jouko nauraa.

- Jatkuva vuoropuhelu ja kanssakäyminen asukkaiden kanssa on tärkeää, Jussi toteaa.

- Asunnosta tai talosta tulee herkemmin esille mahdollisia korjausta vaativia kohtia.

Mikalo on keskittänyt huoltomiehet talokohtaisesti. Yhteydenotot tulevat suoraan heille, tutun henkilön kanssa on helpompaa asioida. Päivittäin talolla liikkuvalle Jussille asukkaat uskaltavat antaa luvan käydä yleisavaimella heidän kodeissaankin, jos on tarvetta. Tuttuus lisää turvallisuutta ja luo luottamusta.

Monipuolisuus on talonmiehen työn suola

Lausaksella vuosikymmenien työkokemus alalta. Mikalon talokohtainen talonmies -konsepti saa kiitosta. Kun kokonaisuus huollosta on yksissä käsissä, työn suunnittelukin on helpompaa, eikä tarvitse poukkoilla tehtävästä toiseen. Työ on monipuolista.

- Parasta työssäni on ihmiset. Suunnilleen 80-90 % yhteydenotoista tulee kasvotusten. Käyn jokaisella alueeni kuuluvalla talolla päivittäin, tietenkin työtilanteesta riippuen.

Parkkinen kiittelee palvelutasoa ja ripeyttä.

- Kun soitin autotallin ovesta, meni 10 minuuttia ja Jussi oli jo pihalla.

Talonmiehen on tultava toimeen muuttuvissa tilanteissa. Kiinteistöjen huoltotoimi hoituu myös haastavissa olosuhteissa. Juuri tällä hetkellä yhteydenotot hoidetaan puhelimitse ja kiinteistöjen siivoukseen kiinnitetään erityistä huomiota.

Monikulttuurisuus on arkipäivää. Kun kielimuurista huolimatta saa asukkaalle hänen tarvitsemansa avun, on hymy molempien suupielessä.  Hauskin kielimuuriin liittyvä kommellus on kuitenkin sattunut ihan puhtaalla savonkielellä.

- Helsingissä työskennellessäni sain hälytyksen vuotavan hanan korjaukseen. Ovella kerroin, että olin sitä hannaa tullut katsomaan. Eipä siinä asunnossa ollut yhtään Hanna-nimistä henkilöä, Jussi nauraa.

Onko tässä sinun tuleva kotisi?

Mikalo_Jussi_Lausas_kuva-12digi.jpg

Nämä Lehmuskylän rivitalot ovat muuttovalmiita syyskuussa. Asuntojen hakuaika on 1.4.-14.6.2020. Katso tästä lisää. Mikalo on yhdistänyt mikkeliläisiä ihmisiä ja koteja jo vuodesta 1972. Tutustu laajaan asuntovalikoimaan  http://www.mikalo.fi/

Miksi etsiä koti Mikalolta?

  1. Asuntovalikoima laaja, jokaiselle löydettävissä juuri se sopivin koti
  2. Asuminen on turvallista, sopimuksissa ei määräaikaa. Asuntoa voi vaihtaa tarpeen mukaan.
  3. Ei tarvitse kärsiä käryistä – kaikki uudet ja remontoidut asunnot ovat savuttomia.
  4. Nettiyhteys kuuluu vuokraan
  5. Vuokrahinnat ovat maltilliset
  6. Karvaisetkin asukit ovat tervetulleita
  7. Pesutupa maksutta käytössä
  8. Asukkailla mahdollisuus järjestää yhteistoimintaa, Mikalo tukee mahdollisuuksien mukaan