Kaupallinen yhteistyö

Luukku 16. Jouluiset riisisuklaat, rocky roadit ja kahden suklaan taatelit – nämä helpot joulumakeiset osaa tehdä vaikka lapsi

Itsetehdyt makeiset ilahduttavat omaa joulupöytää, mutta ovat myös erinomainen joululahja tai vieminen. Ota helpot reseptit talteen!

Luukku 16. Jouluiset riisisuklaat, rocky roadit ja kahden suklaan taatelit – nämä helpot joulumakeiset osaa tehdä vaikka lapsi

Kokosimme kolme helppoa ohjetta, joilla teet nopeasti ihania, suklaisia jouluherkkuja.

Jouluiset riisisuklaapalat

Noin 25 palaa

200 g maitosuklaata tai tummaa suklaata

4 dl riisimuroja

1 appelsiinin raastettu kuori

Sulata paloiteltu suklaa mikroaaltouunissa, miedolla lämmöllä kattilassa tai vesihauteessa. Pese appelsiini hyvin ja raasta kuorta. Sekoita sulan suklaan joukkoon riisi ja appelsiinikuoriraaste. Levitä seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, anna jähmettyä jääkaapissa vähintään pari tuntia ja leikkaa paloiksi.

Voit kokeilla riisisuklaan maustamiseen myös piparkakkumaustetta tai sitruunankuorta!

Joulupukin rocky roadit

Noin 25 palaa

200 g suklaata

20 g voita

murskattuja piparkakkuja

manteleita

rusinoita

valkosuklaata

Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä kattilassa tai mikroaaltouunissa. Murskaa piparkakkuja ja manteleita ja sekoita ne rusinoiden kanssa hiukan jäähtyneeseen suklaasulaan. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, paina pinnalle koristeeksi manteleita, piparipaloja ja paloiteltua valkosuklaata. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään tunti ja paloittele pieniksi paloiksi.

Voit halutessasi käyttää seoksessa esimerkiksi suolapähkinöitä tai suolakeksipaloja. Voit myös sulattaa suklaaksi konvehteja, jotka jäävät muuten syömättä!

Joulumuorin kahden suklaan taatelit

25 pehmeää, kuivattua kivetöntä taatelia

200 g tummaa suklaata tai maitosuklaata oman maun mukaan

kuorittuja pistaasipähkinöitä, manteleita tai suolapähkinöitä tai murskattuja suolakeksejä

Täyte:

200 g valkosuklaata

25 g voita

Puolita taatelit pituussuunnassa ja aseta sisäpuoli ylöspäin vadille.

Sulata tumma- tai maitosuklaa ja valuta suklaasta leivinpaperin päälle taateleiden muotoisia, ohuita levyjä. Koristele levyt pähkinöillä, manteleilla tai suolakeksimuruilla

Sulata miedolla lämmöllä kattilassa tai mikroaaltouunissa valkosuklaa ja voi. Täytä taatelinpuolikkaat seoksella.

Nosta kovettuneet suklaalaatat täytettyjen taateleiden päälle. Anna jähmettyä rauhassa jääkaapissa.