Kaupallinen yhteistyö | MPY

Pätkiikö netti? Mikkelin Mikonkadulla autetaan, eikä megoista ja piuhoista tarvitse itse ymmärtää mitään

Takkuileva nettiyhteys harmittaa monia. Parhaiten sujuvan netinkäytön takaa kiinteä nettiliittymä. Se on helppo hankkia, vaikkei ymmärtäisi megoista ja piuhoista mitään.

Paikalliset työntekijät vastaavat puhelimitse ja netin kautta esitettyihin kysymyksiin.
Paikalliset työntekijät vastaavat puhelimitse ja netin kautta esitettyihin kysymyksiin.

Harva asia ärsyttää nykypäivän arjessa yhtä ankarasti kuin se, ettei netti toimi. Koululaisen läksyt, pelit tai tubettelu tökkivät. Vanhempi ei saa avattua työsähköpostiin liitettyjä tiedostoja, eikä rentouduttua netin suoratoistopalvelusta tulevan elokuvan ääressä. Ikäihminen jättää sosiaalisen median ja uusien palveluiden opettelun väliin, kun yhteys vähän väliä kaatuu.

Nettiliittymä päivitetään usein paremmaksi muuttamisen yhteydessä, mutta tosiasiassa nopeammasta netistä hyötyisi moni muukin.

– Se, mikä on ennen riittänyt, ei riitä enää, kun jokaisella on useampi laite ja käytettävien palveluiden määrä lisääntyy, MPY:n asiakkuuspäällikkö Elisa Ketomaa kertoo.

Nopea netti mahdollistaa myös uusien turvallisuus- ja terveyspalvelujen käytön.

Lähes kaikkien ihmisten netin käyttö lisääntyy. Erityisen paljon nopeampaa nettiä toivovat lapsiperheet ja eläkeläiset. Monille vanhemmille tulee yllätyksenä, miten paljon enemmän nettikaistaa tarvitaan, kun lapsi kasvaa. Myös ikäihmiset hyötyvät hyvästä yhteydestä, sillä he kuluttavat netin suoratoistopalveluista yhä enemmän viihdettä, kuten elokuvia ja sarjoja. Nopea netti mahdollistaa myös uusien turvallisuus- ja terveyspalvelujen käytön.

Monessa kodissa netti on tällä hetkellä hoidettu pelkästään mobiililiittymillä. Niiden ongelma on, että nopeus on harvoin sitä, mitä se voisi parhaimmillaan olla. Esimerkiksi iltaisin saman alueen asukkaista moni muukin viettää aikaansa netissä, mikä laskee verkkoyhteyden vauhtia.

MPY on sijainnut Vuorikadun ja Mikonkadun kulmauksessa ja vuodesta 1903.
MPY on sijainnut Vuorikadun ja Mikonkadun kulmauksessa ja vuodesta 1903.

Kiinteä netti on aina nopea

MPY suosittelee kaikille kiinteää nettiä. Silloin tiedonsiirtoliittymä tuodaan omaan kotiin piuhaa pitkin. Netti toimii aina yhtä nopeasti riippumatta siitä, miten naapurit käyttävät nettiä tai aiheuttaako esimerkiksi sää häiriöitä. Kaikki kodin laitteet yhdistetään omaan kotiverkkoon langattomasti.

– Kiinteä nettiliittymä on perusliittymä siinä missä sähkö ja vesikin, MPY:n myyntipäällikkö Mikko Syrjälä kuvailee.

Asiakkaat ovat lämpimästi tervetulleita myös paikan päälle Mikkelin Mikonkatu 16:een. Siellä MPY:n asiantuntijat opastavat ja tarjoavat kaupan päälle kahvit.

Asiakkaan ei tarvitse huolestua siitä, jos hän ei itse ymmärrä megoista, gigoista, liittymistä tai erinäisistä piuhoista mitään. MPY auttaa. Paikalliset työntekijät vastaavat puhelimitse ja netin kautta esitettyihin kysymyksiin, mutta yhtiö toivottaa asiakkaat lämpimästi tervetulleiksi myös paikan päälle Mikkelin Mikonkatu 16:een. Siellä MPY:n asiantuntijat opastavat ja tarjoavat kaupan päälle kahvit. Jos netin tai kaapelitelevision asentaminen yksin ei onnistu, kotiin voi tilata digitalkkarin.

Sopiva liittymä valitaan yhdessä

MPY myy kiinteää nettiä useilla erilaisilla nopeuksilla.

– Meidän asiantuntijamme kartoittavat, mihin nettiä kotona käytetään ja kuinka moni sitä käyttää. Käyttö määrittää, mikä nopeus riittää, Ketomaa sanoo.

Arki helpottuu, kun some, pelit, elokuvat, työt ja palvelut toimivat aina moitteetta.

Perheenjäsenet ottavat parantuneen nettiyhteyden vastaan todennäköisesti riemunkiljahduksin. Arki helpottuu, kun some, pelit, elokuvat, työt ja palvelut toimivat aina moitteetta.

www.mpy.fi

MPY_logo_verkkoon.jpg