Kaupallinen yhteistyö

“Täällä on hyvä olla, kun ei tarvi pelätä ketään”

Hiekkaniemi on pysähtymisen ja toipumisen tyyssija apua tarvitsevalle nuorelle.

Yksikönjohtaja Sari Haikarainen on erityisen ylpeä moniammatillisesta tiimistään, joka myös kouluttautuu koko ajan.
Yksikönjohtaja Sari Haikarainen on erityisen ylpeä moniammatillisesta tiimistään, joka myös kouluttautuu koko ajan.

Juvalta luonnonkauniin Jukajärven rannalta löytyy Nevalanmäen Perhekoti Hiekkaniemi. Se on lastensuojeluyksikkö, missä nuorta asiakasta kuunnellaan ja hänestä aidosti välitetään.

Erityisen huolenpidon yksikkö Hiekkalinna tarjoaa kodinomaista perhearkea pysähtymistä tarvitseville nuorille. Päihdeyksikkö Hiekkaniemi puolestaan auttaa päihdeongelmaisia nuoria uuteen alkuun vankan ammattilaisjoukon avustuksella. Yksikön johtaja Sari Haikarainen on erityisen ylpeä henkilöstönsä moniammatillisesta osaamisesta.

-Henkilökuntamme päihdetyön osaaminen ja perhekeskeisyys ovat ehdottomia vahvuuksiamme. Jokainen ohjaaja on suorittanut muun muassa Päihdeongelmat lastensuojelun ohjaustyössä -koulutuksen. Moniammatilliseen tiimiimme kuuluu sosiaalityöntekijä, terapeutti, psykiatrisia sairaanhoitajia, sairaanhoitajia, lähihoitajia, sosionomeja, yhteisöpedagogeja ja nuorisoalan ammattilaisia.

Hiekkaniemessä eletään kodinomaista arkea, johon kuuluvat muun muassa säännölliset ruokailuajat.
Hiekkaniemessä eletään kodinomaista arkea, johon kuuluvat muun muassa säännölliset ruokailuajat.


”Tämä on mun koti nyt”

Hiekkaniemessä jokaisella nuorella on käytössään oman huoneen lisäksi muun muassa iso yhteinen oleskelutila, jossa on biljardipöytä, televisio, pleikkari sekä ruokailutila. Yksikössä eletään normaalia perhearkea: Käydään koulua, tehdään läksyjä ja harrastetaan monenlaista liikuntaa. Kuntosali on erityisesti nuorten mieleen.

-Käymme kirkonkylän kuntosalilla jopa viisi kertaa viikossa, kuntosalista tykkäävät kaikki. Kaarihallilla pelataan erilaisia pallopelejä, talvella käydään luistelemassa ja laskettelemassa ja välillä uimahallissa uimassa. Osa tytöistä on käynyt tanssitunneilla ja kalastaminen on myös mieluista. Istuimme mato-ongella syksyllä kaikki illat, Sari Haikarainen luettelee.

Osa nuorista käy koulua ja tarvittaessa ohjaajat auttavat myös läksyjen teossa.
Osa nuorista käy koulua ja tarvittaessa ohjaajat auttavat myös läksyjen teossa.


“Täällä mun ei tarvi esittää mitään, vaan voin olla just sellanen kun oon”

Lastensuojeluyksiköissä työskennellään perhekeskeisesti lasten ja nuorten vanhempia kunnioittaen ja terapiapalveluita ovat saatavissa tarpeen mukaan. Jokaisella nuorella on oma ohjaaja, joka on syvällisesti perillä ohjattavastaan. Hiekkaniemen erityisosaamista on perheiden kanssa tehtävä yhteistyö. Molempien yksiköiden henkilökunta osallistuu lisäksi sekä pitempiin että lyhyempiin ammatillisiin täydennyskoulutuksiin.

-Olen jutellut meidän nuorten kanssa ja he ovat kiitelleet mukavaa henkilökuntaamme, joka on aidosti kiinnostunut tukemaan ja aidosti kiinnostunut myös siitä, mitä tulevaisuudessa heille kuuluu. Täällä heitä kohdellaan hyvin ja terapeuttimme tekee yhteistyötä myös perheiden kanssa. Se on toipumisen kannalta erityisen tärkeää, Sari Haikarainen painottaa.


Nevalanmäen Perhekodit Oy

Yksiköt Juvalla ja Haapavedellä.
Juvan yksiköt ovat kolmipaikkainen Hiekkalinna ja seitsemänpaikkainen Hiekkaniemi sekä neljä tukiasuntoa Juvalla.
Päihdeyksikkö on avattu kesällä 2018 ja erityisen huolenpidonyksikkö keväällä 2019.
Henkilöstöä yhteensä 20, joista 17 toimii ohjaajina. Ostopalveluna lisäksi nuorispsykiatrian ylilääkäri ja psykologi.

www.nevalanmaki.fi