Kaupallinen yhteistyö

Vanhempien esimerkki opetti jukuripakki Ville Hyvärisen seuraamaan paikallisia uutisia – nyt Hyvärinen itse on median kiinnostuksen kohde: ”Onneksi vanhemmat pelimiehet opettivat, ettei kaikkea kannata lukea ja uskoa”

Jukureiden luottopakki, varakapteeni Ville Hyvärinen valitsee tarkkaan, mitä lukee. Paikalliset uutiset ja puheenaiheet ovat auttaneet kotiutumaan uudelle paikkakunnalle.

– Isän antama esimerkki opetti lukemaan lehtiä ja seuraamaan maailman 
menoa. Samalla tuli ymmärrys siitä, millaiseen mediaan kannattaa 
luottaa, sanoo Ville Hyvärinen.
– Isän antama esimerkki opetti lukemaan lehtiä ja seuraamaan maailman menoa. Samalla tuli ymmärrys siitä, millaiseen mediaan kannattaa luottaa, sanoo Ville Hyvärinen.

Kun Mikkelin Jukureiden luottopakki, varakapteeni Ville Hyvärinen, 27, astelee ottelun jälkeen median eteen tentattavaksi, häntä ei jännitä. Ei, vaikka harvassa ammatissa palautteen omasta työsuorituksesta voi lukea yhtä avoimesti päivästä toiseen.
– Se on osa tätä työtä. Olen sosiaalinen ja tykkään olla sopivassa määrin esillä. Ainakaan vielä en ole kokenut huomiota millään tavalla häiritseväksi.

Jääkiekkoilija ei silti ole immuuni arvostelulle, Hyvärinen myöntää.
– Ei se kenestäkään tunnu hyvältä, jos kritisoidaan. Mutta silloin pitää vain ajatella, että huomenna puhutaan jo jostakin muusta.

Länsi-Savo kulkee mukana

Hyvärinen sanoo seuraavansa itse hyvin valikoiden jääkiekkoon liittyviä sisältöjä eri medioista. Esimerkiksi Länsi-Savon kiekkojutut hän lukee ”paikallisuuden vuoksi” aina tarkkaan, mutta kiekkoaiheita ruotivat keskustelupalstat sen sijaan jäävät väliin kokonaan.

Näin riippumatta siitä, miten joukkueella menee.
– Vanhemmat pelimiehet onneksi neuvoivat jo hyvissä ajoin, ettei kaikkea kannata lukea ja uskoa. Mielipide itsestä ja joukkueesta pitää muodostaa muuten kuin median kautta. Joukkue ei ole koskaan niin hyvä tai huono kuin ulkopuoliset sen näkevät, Hyvärinen huomauttaa.

Ville Hyvärinen sanoo seuraavansa itse hyvin valikoiden jääkiekkoon liittyviä sisältöjä eri medioista.
Ville Hyvärinen sanoo seuraavansa itse hyvin valikoiden jääkiekkoon liittyviä sisältöjä eri medioista.

Sarjiksista someen

Vaikka Hyvärinen suhtautuu työssään mediaan ammattimaisesti, se ei tarkoita, etteikö hän olisi kiinnostunut mediasta – oikeastaan päinvastoin.

Hyvärinen tottui lukemaan uutisia ja paikallisia juttuja jo pienenä poikana, sillä kuopiolaiskodin pöydälle avattiin joka päivä paikallinen sanomalehti.

Ensi alkuun lehdessä kiinnostivat vain kuvat ja sarjakuvat, koulutaipaleen alettua ja lukutaidon kartuttua myös tekstit.
– Isän antama esimerkki opetti lukemaan lehtiä ja seuraamaan maailman menoa. Samalla tuli ymmärrys siitä, millaiseen mediaan kannattaa luottaa.

Hyvärinen arvioi olevansa kriittinen lukija.
– Valitsen mieluiten sellaisia uutislähteitä, joiden tiedän olevan luotettavia. Pidän pitkään ilmestyneitä sanomalehtiä ja Yleä esimerkiksi luotettavina. Ajattelen, että siellä tehdään ammattimaisesti työtä ja pidetään faktoista kiinni, eikä tehdä vain klikkiotsikoita.

Perinteisten medioiden lisäksi Hyvärisen mediapäivään kuuluu aimo annos sosiaalista mediaa. Etenkin Twitteristä kiekkoilija poimii urheilujuttuja, mutta myös muuta ajankohtaista luettavaa.
– Melkein kaikki kiinnostaa ainakin jonkin verran. No, politiikka ehkä vähän vähemmän.Ville Hyväriselle kännykkä on tärkein medialähde,
jossa kulkee mukana niin sosiaalinen media kuin Länsi-Savon sisällöt.
Ville Hyväriselle kännykkä on tärkein medialähde, jossa kulkee mukana niin sosiaalinen media kuin Länsi-Savon sisällöt.

Paikalliset puheenaiheena

Kun ammattijääkiekkoilija kirjoittaa nimensä sopimuspaperiin alle, voi edessä olla melkein mitä vain: uusi joukkue, uusi paikkakunta, ehkä jopa uusi maa.

Hyvärisen pelaajasopimus toi Mikkeliin reilut pari vuotta sitten. Sitä ennen hän ehti elää ja pelata Kajaanissa, Joensuussa, Savonlinnassa ja Raumalla.

Nyt parin vuoden jälkeen Mikkeli tuntuu kodilta, Hyvärinen kertoo.
– Savoon on ollut helppo sopeutua.

– Valitsen mieluiten sellaisia uutislähteitä, joiden tiedän olevan luotettavia.
– Valitsen mieluiten sellaisia uutislähteitä, joiden tiedän olevan luotettavia.

Kotiutumisessa paikallisella sanomalehdellä on ollut Hyvärisen mukaan iso merkitys. Kun paikkakunnan päivänpolttavat puheenaiheet sotesta viljasiiloihin ovat tuttuja, on helpompi tuntea uudet kulmat kodikseen.

Hyvärinen sanoo seuraavansa paikallisia aiheita päivittäin Länsi-Savon verkkosivustolta. Uutiset ja tekstaripalsta kertovat, mistä kaupungilla puhutaan.
– On hyvä pysyä edes vähän kartalla siitä, mitä tapahtuu ihan yleissivistyksen vuoksi. Ja myös siksi, että muistaa, että jääkiekon ulkopuolellakin on elämää.

Ajankohtaisia paikallisia asioita puidaan toisinaan myös joukkueen kopissa. Sopivan rennolla otteella, tietenkin.
– Viimeksi taisi puhuttaa eniten uutinen siitä, että elokuvavuokraamon tiloissa jatkuu irtokarkkimyynti, Hyvärinen naurahtaa.


Tiesithän?

Länsi-Savon paperilehden tilaajana luet niin jääkiekkojutut kuin muut sinua kiinnostavat digisisältömme rajoituksetta verkkosivuiltamme, näköislehdestä ja mobiilisovelluksesta. Tilaajana saat lisäksi käyttöösi myös Etelä-Saimaan, Itä-Savon, Kouvolan Sanomien ja Kymen Sanomien digisisällöt.

Tutustu ja aktivoi digi käyttöösi osoitteessa lansi-savo.fi/tutustu