Kaupallinen yhteistyö

Luukku 20. Nopea herkku joulun alkupalapöytään tai naposteltavaksi: suolainen mousse ruissipsin tai makean saaristolaisleivän kruununa

Ota talteen lähes loputtomasti muunneltava suolaisen moussen resepti!

Luukku 20. Nopea herkku joulun alkupalapöytään tai naposteltavaksi: suolainen mousse ruissipsin tai makean saaristolaisleivän kruununa

Jouluherkutteluun kaivataan konvehtien ja muiden makeiden vastapainoksi myös mausteisia pikkusuolaisia. Suolainen mousse sopii hyvin joulun alkupalapöytään tai iltaherkuksi joululahjakirjan kanssa nautittavaksi. Ja mikä parasta: juhlava mousse syntyy helposti ja nopeasti, kun käytät valmiiksi maustettuja tuorejuustoja.

Tätä reseptiä on helppo muunnella oman maun mukaan. Voit korvata poron kinkulla, savulohella tai maustetulla Härkiksellä. Vaihda tällöin myös tuorejuusto täydentämään makuparia: esimerkiksi ruohosipulin tai pippurin makuinen tuorejuusto sopii monen kanssa. Suolainen mousse ja makea saaristolaisleipä ovat yhdessä herkullinen pari, mutta mausteisempaa vaihtoehtoa kaipaava voi vaihtaa leivän ruissipseiksi.

Poromoussea ja saaristolaisleipää

300 g savuporotuorejuustoa

1 dl kuohukermaa

150 g kylmäsavupororouhetta

yksi pienehkö punasipuli

1 - 2 rkl tuoretta timjamia

mausteita oman maun mukaan

koristeluun timjamia

saaristolaisleipää

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon varovasti tuorejuusto, pororouhe, pieneksi kuutioitu punasipuli ja silputtu timjami. Tarkista maku ja mausta moussea tarvittaessa oman maun mukaan. Leikkaa leivästä pieniä neliöitä tai pyöreitä paloja ja pursota tai nostele moussea leipien päälle. Koristele timjamilla.