Kaupallinen yhteistyö

Luukku 14. Lähituottajien parhaat palat ovat tulevana viikonloppuna tarjolla Wehmaan jouluruokamarkkinoilla – ja tänä vuonna sinne pääsee ilmaiseksi bussilla Mikkelistä ja Juvalta

Juvalainen TeaHouse of Wehmais tarjoaa tee-elämysten lisäksi herkullista markkinatunnelmaa koko perheelle. Deli&Deco -myymälän herkut ja sisustustuotteet valitaan huolellisesti ympäristöä kunnioittaen, kertoo yrittäjä Anna Grotenfelt-Paunonen.

Luukku 14. Lähituottajien parhaat palat ovat tulevana viikonloppuna tarjolla Wehmaan jouluruokamarkkinoilla – ja tänä vuonna sinne pääsee ilmaiseksi bussilla Mikkelistä ja Juvalta

Tuoretta kalaa, kotileipureiden maistuvia leivonnaisia, luomutilojen aromikkaita tuotteita mehuista ja marmeladeista makkaraan. Näitä ja monia muita herkkuja saa hankittua vaikka joulupöytään helposti viikonloppuna pidettäviltä Wehmaan jouluruokamarkkinoilta.

Nimensä mukaisesti ruokapainotteiset markkinat pidetään nyt jo seitsemättä kertaa TeaHouse of Wehmaisin ja Wehmaan kartanon pihapiirissä.

TeaHouse of Wehmaisin yrittäjä Anna Grotenfelt-Paunonen iloitsee, että tänä vuonna markkinoilla on mukana edellisvuosia enemmän myyjiä ja sitä myöten entistä monipuolisempi tarjonta.

Myyjiä on tulossa markkinoille kaikkiaan parisen kymmentä, joista suuri osa on aivan lähialueelta.  Kaukaisimmatkin myyjät ovat kotoisin Suonenjoelta Pohjois-Savosta, joten tarjolla on todellisia lähiruokatuotteita, Grotenfelt-Paunonen kertoo.

- Ja aivan erityisesti ilahduttaa, että olemme saaneet kalatuotteita myyntiin. Kala kun kuuluu monella keskeisenä osana jouluun.

Grotenfelt-Paunosen mukaan tänä vuonna joulumarkkinoille on järjestetty runsaasti myös oheisohjelmaa.

Joulupukki on molempina päivinä paikalla ja perheen pienimmät pääsevät seikkailemaan Tonttupolulle. Kartanon pihapiirissä on nähtävänä vuohia ja lehmiä sekä pientä maksua vastaan lapset pääsevät Farmilan tilan hevosten selkään talutusratsastamaan.

- Lisäksi Tallin Ylisille on katettu molempina päivinä TeaHousen joulupöytä, jossa pääsee herkuttelemaan joulumakuja TeaHousen tyylillä valmistettuna, Grotenfelt-Paunonen vinkkaa.

Joulupöytään on suositeltavaa tehdä ennakkoon pöytävaraus. Mikäli tilaa on, syömään pääsee toki myös ilman varausta.

Tänä vuonna markkinoille pääsyä on helpotettu merkittävästi, sillä VisitMikkeli tarjoaa ilmaisen bussikuljetuksen tapahtumaan sekä Mikkelistä että Juvalta. Mikkelistä bussi lähtee Mikkelin torilta Marskin patsaalta kello 11 ja Juvalta linja-autoasemalta kello 12. Paluubussi Juvalle lähtee kello 14.15 ja Mikkeliin kello 14.45.

_MG_0104.jpg

Luomu maistuu teehuoneella ja myymälässä

Joulutunnelma on vahvasti läsnä myös Suomen ainoassa englantilaiseen teeperinteeseen erikoistuneella teehuoneella sekä sen yhteydessä olevassa Deli&Deco -myymälässä.

Myymälässä on myynnissä teen juomiseen liittyvän välineistön ja sadan teen valikoiman lisäksi runsaasti ainutlaatuisia sisustustuotteita.

Luomu, ympäristöystävällisyys ja korkea laatu ovat tärkeimmät kriteerit, kun mietimme myymälän ja teehuoneen tarjontaa, Grotenfelt-Paunonen kertoo.

Esimerkiksi myymälässä suositaan tuotteita, jotka on valmistettu uusiutuvista materiaaleista. Teehuone puolestaan on sitoutunut luomutuotteiden käyttöön ja siitä tunnustuksena se on päässyt Portaat luomuun -ohjelman ylimmälle portaalle. Vastaavan tunnustuksen on saanut teehuoneen lisäksi vain 20 muuta ravintolaa Suomessa.

Suomalaiset ovat tunnetusti ahkeria kahvinjuojia, mutta kiinnostus teetä kohtaan kasvaa Grotenfelt-Paunosen mukaan jatkuvasti. Eikä ihme, sillä tee taipuu moneen juomaan ja makuun: jouluisen teekattauksen lisäksi Juvallakin tarjoillaan erilaisia alkoholillisia ja alkoholittomia teejuomia.

Jos teestä tulee mieleen lähinnä pistävänmakuinen ankea pussitee, Grotenfelt-Paunonen kannustaa kokeilemaan maustettuja teelaatuja.

- Esimerkiksi tämän joulun 15 jouluteen valikoimastamme löytyy todella paljon kivoja vaihtoehtoja. Makuvivahteina on muun muassa kanelia, luumua, mantelia, neilikkaa, appelsiinia ja valkosuklaata, Grotenfelt-Paunonen sanoo.

2O3A8197-2.jpg

Wehmaan joulumarkkinat

Wehmaan joulumarkkinat lauantaina 15.12. ja sunnuntaina 16.12. kello 12–16 Wehmaan kartanon ja TeaHouse of Wehmaisin pihapiirissä, osoitteessa Pieksämäentie 234, Juva.

Tapahtumaan järjestetään ilmainen bussikuljetus Mikkelistä ja Juvalta, katso aikataulut tarkemmin osoitteesta www.teahouse.fi.

Teehuone ja myymälä palvelevat päivittäin jouluun asti arkisin kello 12–18 ja viikonloppuisin kello 12–16.