Kaupallinen yhteistyö | Kuntokeskus OTE

Aija, 43, löysi liikunnan ilon ja paremmat elintavat valmentajan avulla – ”Kaikenlaisia pikakuureja olin jo kokeillut tarpeeksi”

Ristiinalainen Aija Taavitsainen sai uutta potkua elämäntapamuutokseensa Kuntokeskus Otteen pienryhmä- ja yksilövalmennuksesta.

Ristiinalainen Aija Taavitsainen sanoo saaneensa paljon
tukea elämäntapamuutokseensa omalta valmentajaltaan Hanna Nyléniltä. Kuntokeskus
Otteessa on tarjolla sekä pienryhmä- että yksilövalmennusta.
Ristiinalainen Aija Taavitsainen sanoo saaneensa paljon tukea elämäntapamuutokseensa omalta valmentajaltaan Hanna Nyléniltä. Kuntokeskus Otteessa on tarjolla sekä pienryhmä- että yksilövalmennusta.

Ristiinalainen Aija Taavitsainen, 43, nostelee tottuneesti käsipainoja mikkeliläisen Kuntokeskus Otteen kuntosalilla. Vielä muutama kuukausi näky olisi ollut lähes mahdoton kuvitella, Taavitsainen itse naurahtaa.

Muutos alkoi viime vuoden elokuussa, kun hammashoitajana työskentelevä Taavitsainen päätti tehdä lopun silloiselle elämäntyylilleen. Tärkeimpänä tavoitteena oli saada lisää energiaa ja iloa arkeen.
- Halusin kohottaa kuntoa, että jaksaisin työssä ja arjessa aiempaa paremmin. Painonpudotus on toki osa tätä, muttei tärkein asia.

Taavitsainen kuvailee itseään huonoksi liikkujaksi, joka on aina hetkittäin innostunut liikkumaan, mutta kiinnostus on myös lopahtanut nopeasti.
- Siksi ajattelin, että nyt olisi hyvä saada ammattilaiselta tukea elämäntavan muutokseen. Kaikenlaisia pikakuureja olin jo kokeillut tarpeeksi.

Hän hakeutui Kuntokeskus Otteen kymmenen viikkoa kestävään pienryhmävalmennukseen. Valmennuksessa perehdyttiin muun muassa terveellisiin ruokatottumuksiin ja tutustuttiin eri liikuntamuotoihin. Ennen niin etäiseltä tuntuva kuntosalikin tuli valmennuksessa tutuksi.
- Ryhmässä tsempattiin toisia hienosti, Taavitsainen kiittelee.

Valmentaja on kanssakulkija

Kun ryhmävalmennus päättyi, Taavitsainen koki, ettei ole vielä valmis jäämään yksin orastavan liikuntaharrastuksensa ja elämäntapamuutoksensa kanssa.
Niinpä hän aloitti Kuntokeskus Otteen valmentajan Hanna Nylénin yksilövalmennuksessa.
- Siitä tuli ihan uutta potkua. Sain esimerkiksi uuden, tavoitteellisen kuntosaliohjelman ja paljon lisätukea omaan muutokseeni.
- Saavutettuja tuloksia on seurattu yhdessä ja se on ollut hyvin motivoivaa, Taavitsainen kertoo.

Vaikka valmentajalta saa paljon tärkeitä vinkkejä ja ohjeita liikkumiseen, syömiseen ja yleensä hyviin elintapoihin, tärkein tuki on sittenkin henkistä, Taavitsainen sanoo.
- Valmentaja on kanssakulkija, kannustaja ja tsemppaaja, joka auttaa välttämään sudenkuopat. Muutos ei tapahdu hetkessä, joten ymmärtäväinen mutta selkeästi ohjaava valmentaja auttaa paljon. Ei ole vara repsahtaa, kun toinen kannustaa ja tukee. Tietysti oman perheen ja ystävien tuki on ollut myös erittäin merkittävä asia.

Liikunnan ilo löytyi

Vaikka muutos on yhä kesken, monipuolisesta liikunnasta on jo tullut Taavitsaiselle luonteva osa arkea. Hän saattaa hurauttaa kotoaan Ristiinasta kuntosalille vielä myöhään illalla tai esimerkiksi ennen työvuoroa.
- Ennen sama aika kului sohvalla, Taavitsainen huomauttaa.
Hänen mukaansa parempien elintapojen vaikutus näkyy ja tuntuu monella tavalla: arkeen on tullut lisää virkeyttä sekä stressi ja väsymys ovat vähentyneet. Eron huomaa myös solakoituneessa ulkomuodossa ja ryhdin paranemisessa.
- Liikunnan ilo on ehdottomasti löytynyt, Taavitsainen hymyilee.
Myös mielessä on moni asia muuttunut. Jos aiemmin elämäntapamuutokseen piiskasivat lähinnä ulkoa tulevat paineet, viimeistään yksilövalmennuksessa ajattelu on muuttunut.
- Teen tätä nyt vain itselle ja hymyssä suin. Ennen mietin, osaanko, pystynkö ja jaksanko. Nyt tiedän, että osaan, pystyn ja jaksan, Taavitsainen sanoo.

Pienet onnistumiset kannustavat

Kuntokeskus Otteen yrittäjä ja valmentaja Hanna Nylén ymmärtää hyvin, miten vaikeaa liikunnallisemman ja terveellisemmän elämän aloittaminen voi olla. Aina muutoksen tekeminen ei onnistukaan omin voimin, vaan moni hyötyy joko pienryhmä- tai yksilövalmennuksesta.

Nylénin mukaan valmennus kannattaa valita oman mieltymyksensä mukaan.
- Osa tykkää ryhmästä saatavasta vertaistuesta, osan mielestä taas voi olla mukavampi aloittaa liikkuminen ja elämäntapamuutokset yksin ohjaajan kanssa.

Valmennuksesta haetaan tukea Nylénin mukaan erityisesti silloin, kun halutaan tuloksia ja kehitystä.
- Tavoitteet voivat olla hyvin erilaisia ihmisestä riippuen. Usein tavoitellaan esimerkiksi painonpudotusta, lihasmassan kasvattamista, terveyden kokonaisvaltaista edistämistä tai stressin lievittämistä.

Nylénin mukaan valmennukseen tulevan ei missään tapauksessa tarvitse olla himoliikkuja valmiiksi, vaan valmennuksessa huomioidaan aina lähtötaso ja se, millaista tukea valmennettava tarvitsee.
- Jokaisen asiakkaan kanssa mietitään yhdessä, mikä on tavoite ja miten siihen päästään yhdessä. Tärkeintä on saada pieniä onnistumisen murusia jatkuvasti, sillä ne ruokkivat muutosta eteenpäin, Nylén painottaa.

Kuntokeskus Ote

Mikkeliläisen Kuntokeskus Otteen palveluihin kuuluu kuntosalin lisäksi ryhmäliikuntatunteja sekä yksilö- ja pienryhmävalmennusta.

Palveluita on tarjolla eri-ikäisille lapsista senioreihin.

Pienryhmävalmennuksia käynnistyy pitkin vuotta. Tarkemmat tiedot ja aikataulut löytyvät osoitteesta kuntokeskusote.fi.

Kuntokeskus_OTE_logo_sisaltomarkkinointi.jpg

Kuntokeskus Ote
Setrikatu 2
50100 MIKKELI