Kaupallinen yhteistyö | Esedu - Etelä-Savon ammattiopisto

Verkko-opiskelu sopii työssäkäyvän perhearkeen

Helsingissä asuva perheellinen ja täysipäiväisesti työssäkäyvä Maija Hiltunen etsi oppilaitosta, jossa pystyisi suorittamaan Lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisalan opinnot verkko-opiskeluna. Etelä-Savon ammattiopisto Esedun kautta löytyi mahdollisuus 100% verkko-opiskeluun.

Verkko-opiskelu sopii työssäkäyvän perhearkeen

Maija valmistui 2015 suun terveydenhoidon koulutusohjelmasta. Valmistuttuaan hän työskenteli neljä vuotta hammashoitajana. Lasten ja nuorten kasvatukseen liittyvä ammatti kuitenkin kiinnosti, samoin kuin siihen liittyvät opinnot.  

Opiskelua suunnitellessaan Maija vaihtoi myös työpaikkaa ja uusi paikka löytyi yksityisestä päiväkodista. Uuden työn myötä lasten ja nuorten kasvatuksen ja hoidon osaamisalan opiskelu sopi luontevasti kokonaiskuvaan ja työ jo itsessään auttoi opiskelua.  

Esedun kautta mahdollistui opiskelu kokonaan verkon kautta ja siksi Etelä-Savo ja Esedu valikoituivat oppilaitokseksi helsinkiläiselle.  

 Verkko-opinnot sujahtivat sujuvasti arkeen mukaan 

– Aloitin opinnot elokuun alussa 2019 ja valmistuin joulukuussa samana vuonna. Kun opintojani suunniteltiin yhdessä vastuuopettajan kanssa, asetettiin valmistumistavoitteeksi helmikuu 2020, kertoo Maija.  

– Loppuvuodesta alkoi kuitenkin näyttää siltä, että saan opinnot valmiiksi jo saman vuoden puolella. Tutkintotodistuksen kävin hakemassa Esedulla 20.12.2019.  

Opintokokonaisuudessa huomioitiin Maijan aikaisempi opiskelu ja kaikki lähihoitajan perusopinnot, nämä nopeuttivat opintojen suorittamista.  

Verkko-opiskelun sai soviteltua hyvin arkeen. Koulutöille Maija otti aikaa iltaisin ja viikonloppuisin. Mahdollisuuksien mukaan hän teki urakalla koulutöitä ja näin joudutti valmistumistaan.  

– Opiskelu oli hyvin itsenäistä ja vaati sen, että keskityin asiaan ja otin aikaa kaikista muista arjen askareista, hän kertoo.   

Kaikki opiskelu onnistui verkossa hyvin. Vain yhden lääkelaskutentin hän kävi suorittamassa lähiopiskelupäivänä Mikkelissä. 

Apu lähellä koko opiskelun ajan 

Vaikka opiskelu tapahtui verkossa ja etänä, Maija sai apua aina kun sitä tarvitsi.  

– Erityisesti vastuuohjaajani, Leena Nurmisen, apu ja neuvot olivat suuressa ja tärkeässä roolissa. Hän teki osaltaan opiskeluni mukavaksi. Vastaukset kaikkiin kysymyksiini tulivat aina tosi nopeasti. Tuntuikin, etten ole yksin ja omillani, vaikka etänä opiskelenkin. 

Jo hakemusta lähettäessä jatkuvan haun kautta Maija sai ohjeita ja neuvoja, miten toimia. Hakeminen tapahtui Vilman kautta ja hakemuksen mukana lähti myös todistusjäljennös eteenpäin. 

Joustavaa opiskelua elämäntilanteeseen sopivasti 

Verkko-opiskelu on yksi monista Esedun tarjoamista opiskelumuodoista.    Esimerkiksi monelle aikuisopiskelijalle ja työssäkäyvälle nuorelle tai aikuiselle itsenäinen ja etänä tapahtuva opiskelu on helpompaa sovittaa arkeen.  

– Jos elämäntilanteeseeni olisi tullut muutos, olisi opiskeluajan pidentäminenkin ollut mahdollista, sanoo Maija.

 

esedu_logo.jpg

www.esedu.fi