Kaupallinen yhteistyö

Luukku 23. Aatto on jo huomenna, mutta lahjat yhä keksimättä? – Nämä lahjat ehdit tehdä tai hankkia vielä!

Viime hetken lahjapaniikkiin ei ole syytä vielä tänäänkään, sillä mieluisan ja jopa itse tehdyn lahjan ehtii vielä hyvin tehdä.

Luukku 23. Aatto on jo huomenna, mutta lahjat yhä keksimättä? – Nämä lahjat ehdit tehdä tai hankkia vielä!

Lahjakortti verkosta

Erittäin monista verkkokaupoista voi nykyisin ostaa lahjakortin, jonka voi tulostaa itse tai lähettää sähköpostitse lahjansaajalle. Tavaroiden sijaan harkitse lahjakorttia johonkin palveluun kuten kylpylään, konserttiin tai muuhun tapahtumaan. Myös lehtitilaus, lahjakortti verkon musiikkipalveluun tai e-kirja-palveluun on mainio lahja ja ilahduttaa lahjansaajaa pitkään joulun jälkeenkin.

Itse tehty lahjakortti

Lahjakortin voit tehdä ja tarjota kokonaan itse: askartele kaunis kortti ja kirjaa siihen lupaukseksi esimerkiksi elokuvaillasta, yhteisestä kesäretkestä, lapsenvahtiavusta tai siivouksesta. Helppoa, edullista ja lahjansaajaa ilahduttavaa!

Herkullinen resepti ja ainekset

Vielä ehdit tehdä itse konkreettisenkin lahjan – etenkin jos kotoa löytyy vähintään kohtuullinen valikoima leivontatarvikkeita.

Ilahduttava lahja tai joulutuliainen on esimerkiksi lasipurkki, johon on koottu valmiiksi ainekset herkullisten keksien tekemiseen. Kokoa ainekset kerroksittain lasipurkkiin (voit hyödyntää käytettyjä purkkeja tai ostaa uuden – jos ehdit!), kirjoita mukaan lappu valmistusohjeista ja koristele purkki kauniisti.

Voit koota purkkiin esimerkiksi nämä ainekset:

3 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta, 1 tl ruokasoodaa, ¼ tl suolaa, 2,5 dl kaurahiutaleita, 1,5 dl rouhittua suklaata, 1,5 dl fariinisokeria ja 1 dl sokeria. Lisäksi voit laittaa keksien koristeiksi makeisia kuten ranskanpastilleja tai M&M-rakeita.

Toinen resepti, joilla voi tehdä jouluisia cookieta: 3 dl vehnäjauhoja, 1 tl leivinjauhetta, 1 tl ruokasoodaa, ¼ tl suolaa, 1,5 tl kanelia, 100 g rouhittua taloussuklaata, 1 dl pekaanipähkinöitä. Myös tähän reseptiin lahjansaajan pitää lisätä yksi kananmuna ja 100 g sulatettua voita.

Valmistusohje molempiin:

Keksien valmistukseen tarvitset purkin ainesten lisäksi yhden kananmunan ja 100 g voita.

Riko kananmunan rakenne vatkaimella tai haarukalla. Sulata voi ja jäähdytä voisula. Sekoita kanamuna ja voisula keksiainesten joukkoon ja muotoile litteitä keksejä kahdelle pellille. Paista keksejä 175 asteessa 12–14 minuuttia.