Kaupallinen yhteistyö

Luukku 12. Mitäpä jos valmistaisit tänä jouluna piparitaikinan itse — Taimi-äidin reseptillä onnistut!

Itse valmistetusta taikinasta leivotut piparit ilahduttavat paitsi tekijäänsä myös vieraita. Piparit ovat myös oivallinen joululahja.

Luukku 12. Mitäpä jos valmistaisit tänä jouluna piparitaikinan itse — Taimi-äidin reseptillä onnistut!

Taimi-äidin joulupiparit

1 ½ dl siirappia (200 g)

400 g sokeria

500 g voita

2 tl kanelia

2 tl inkivääriä

2 tl neilikkaa

4 kpl kanamunia

4 tl soodaa

1 kg vehnäjauhoja

Laita voi kattilaan sulamaan. Kun voi on sulanut, lisää joukkoon siirappi, sokeri ja mausteet. Kiehauta hetki samalla sekoittaen. Laitan seos jäähtymään.

Kun seos on jäähtynyt, lisää joukkoon kananmunat. Sekoita sooda vehnäjauhoon ja kaada jauhot seokseen. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan kovettua jääkaappissa yön yli.

Vinkki. Laita taikina pakaste pussiin ja tasoita noin 3 - 4 mm levyksi. Näin helpotat kaulintavaihetta.

Ota taikina jääkaapista ja leikkaa siitä sopivan kokoinen pala jauhotetulle pöydälle. Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja painele piparkakku muotilla piparit. Laita valmiit piparit leivinpaperin päälle uuninpellille. Paista pipareita uunin keskitasolla 200 asteessa noin 7 - 10 minuuttia.

Koristele halutessasi ja herkuttele.