Kaupallinen yhteistyö | Ravintola Vaiha

Yksi yrittäjäperhe, kolme ravintolaa, lukuisia maistuvia makukokemuksia

Teemu Kaijanen 33, sanoi jo viisivuotiaana äidilleen, että hänestä tulee isona kokki. Tänä päivänä hän on Vaiha-ravintoloiden - Asemaravintolan, Rokkalan tallin sekä hiljattain avatun Ravintola Savon yrittäjä yhdessä puolisonsa Anna-Kaisa Hasasen 33, ja isänsä Kyösti Kaijasen kanssa.

Teemu Kaijanen ja Anna-Kaisa Hasanen ovat yrittäjäperhe sekä toimiva tiimi.
Teemu Kaijanen ja Anna-Kaisa Hasanen ovat yrittäjäperhe sekä toimiva tiimi.

Puhtaita makuja, tuoreita yrttejä, lihaa ja kalaa lähituottajilta, tuoretta leipää omasta leipomosta. Muun muassa näistä raaka-aineista sekä intohimosta valmistaa maistuvaa ruokaa ihan jokaiselle koostuu Vaiha-ravintoloiden menu.

- Kaikki lähti liikkeelle siitä, että olen aina halunnut tehdä itselleni maistuvaa ruokaa, jossa maku ja runsaus ovat ykkösasioita, kertoo Teemu Kaijanen.

- Tämän ajatuksen pohjalta perustimme Mikkelin rautatien asemarakennukseen Asemaravintola Vaihan kolme vuotta sitten. Pikkuhiljaa olemme kasvaneet, omavaraisesti perheyrityksenä. Nykyään työllistämme 13 henkeä, jatkaa Kaijanen.

Töitä tehdään ahkerasti ja tunteella, mutta perheelle aikaa riittävästä jättäen. Kotona yrittäjäpariskunnan töistä irrottautumisesta huolehtii 1 vuoden ja 4 kuukauden ikäinen pikkumies.

Mikkelin rautatieaseman Vaiha-ravintolan sisustus on kuin matka menneeseen.
Mikkelin rautatieaseman Vaiha-ravintolan sisustus on kuin matka menneeseen.

Aitoa ja teeskentelemätöntä suomalaista ruokaa monipuolisin tavoin

Vaiha-ravintoloiden ja Kaijasen ideologia on tarjota kaikenikäisille maistuvaa kotimaista ruokaa.

- Meillä tehdään aitoa, teeskentelemätöntä ja puhdasmakuista ruokaa. Tätä arvostetaan myös maailmalla, kertoo Kaijanen.

- Olimme mukana alkuvuodesta Grüne Woche-messuilla, joka on maailman suurin ruoka-aiheinen tapahtuma Saksassa, Berliinissä. Meillä oli oma ravintola auki messujen ajan ja ravintolassa myös oma henkilökunta. Saimme erittäin hyvää palautetta, suomalaista ruokaa ja raaka-aineiden puhtautta arvostetaan maailmalla, sanoo Kaijanen.

Samoilla messuilla oli mukana myös 10 alan opiskelijaa: Vaiha tekee yhteistyötä Etelä-Savon ammattioppilaitoksen, Esedun kanssa. Kaijasen mukaan messut ja ruokanäytökset ovat erinomainen tapa avata alan näkymiä ja monipuolisuutta laajemmin opiskelijoille.

Kaijanen on ollut tekemässä ruokanäytöksiä, sekä Grüne Woche-messuilla, että pienemmissä tapahtumissa. Yhteistyötä hän on tehnyt esimerkiksi saksalaisen tv-kokin, keittiömestari Reiner Neidhartin kanssa, jolla on sama ideologia ruoanvalmistamisesta kuin Kaijasella.

Paikallisuus maistuu annoksissa. Alkupala-krostinin hanhenmaksa on lähiruokaa Hauhalan hanhifarmilta.
Paikallisuus maistuu annoksissa. Alkupala-krostinin hanhenmaksa on lähiruokaa Hauhalan hanhifarmilta.

Lounasta mukaan tai työpaikalle toimitettuna

Helmikuun lopussa avattu Ravintola Savo palvelee lounasasiakkaita osoitteessa Jääkärinkatu 14, ELY-keskuksen ympäristötalossa. Ravintolan keittiö remontoitiin ja ravintolaa sisustettiin ennen avaamista. Sisutuksessa on käytetty mm. vanhoja Etelä-Savon vaakunoita.

- Savon lounasvalikoimaan halusimme tuoda enemmän kasvisruokaa ja salaattivaihtoehtoja ja näin huomioida työpäivien kevyemmän lounastarpeen.

Savon sijainti on keskeinen ja ympärillä on paljon yrityksiä ja niiden lounasasiakkaita, kertoo Kaijanen.

Ravintola Savoon on helppo tulla ja parkkipaikkoja löytyy hyvin campus-alueelta. Ravintolaan on esteetön pääsy. Savosta saa lounaan myös mukaan tai vaikka työpaikalle toimitettuna.

Lounas Ravintola Savossa voi olla päivän herkullisin hetki.
Lounas Ravintola Savossa voi olla päivän herkullisin hetki.

Juhlapalvelu ja kokoustilat keskeisellä sijainnilla

Kaijasen perheen kolmas ravintola, Rokkalan talli, on tunnelmallinen tilausravintola keskeisellä sijainnilla Mikkelissä, osoitteessa Ratamonkatu 5.

- Rokkalan tallissa asiakaspaikkoja on 180, mutta siellä on järjestetty myös 10 hengen juhlia, sanoo Kaijanen.

Tilat sopivat tunnelmaltaan ja puitteiltaan monipuolisesti häille, perhejuhlille, muistotilaisuuksiin tai yritysten omiin tapahtumiin ja kokouksiin. Tallin vintillä on 20 hengen kokoustila nykyaikaisin laittein. Kokouksen yhteyteen saa varattua lounaan tai koko päivän ruokatarjoilun.

Idyllinen paikka palvelee myös muita asiakasryhmiä.

- Haluamme tuoda Rokkalan tallia esille myös ryhmämatkalaisille: sijainnin ansiosta bussilla pääsee lähelle, sinne on helppo tulla ja jatkaa matkaa taas eteenpäin.

Rokkalan tallin catering palveluihin sisältyy tilavuokra. Yrittäjäperhe haluaa pitää hinnat maltillisena, jotta kustannukset eivät nouse kynnyskysymykseksi erilaisten tilaisuuksien järjestämiselle.

Rokkalan vanha talli tarjoaa upeat puitteet juhliin.
Rokkalan vanha talli tarjoaa upeat puitteet juhliin.

www.vaiha.fi

vaiha-logo-black.jpg


VAIHA Asemaravintola
Mikkelin rautatieasema, Mannerheimintie 1
50100 Mikkeli
Puh. 010 325 6090
asemaravintola@vaiha.fi

rokkalan-talli-logo-black.jpg

Rokkalan Talli
Ratamonkatu 5
50100 Mikkeli
Puh. 0400 423 110
myynti@vaiha.fi

ravintola-savo-logo-black.jpg

Ravintola Savo
Jääkärinkatu 14
50100 Mikkeli
Puh. 0400 419 665
savo@vaiha.fi