Kaupallinen yhteistyö | Reifer Oy

Mahdollisuuksien kasvava Reifer Oy

Kangasniemellä sijaitseva Reifer Oy on kotimainen, tämän päivän teknologiaa hyödyntävä metalliteollisuuden yritys, joka on hyvässä kasvuvauhdissa. Seuraavan kolmen vuoden aikana yritys aikoo rekrytoida uusia työntekijöitä lähes parikymmentä henkeä. Tarvetta on sekä alan ammattilaisille että alalle valmistuneille ja työntekemisen kautta tietoa ja taitoa kartuttaville, motivoituneille tekijöille. Myös toimihenkilöitä tarvitaan kasvun myötä.

 Kokoonpanijana työskentelevän Arttu Paakkisen työ on monipuolista sisältäen sekä perinteistä metallialan tekemistä että monipuolista kädentaitoa vaativaa työtä. Toimitusjohtaja Lassi Otranen kuulostelee päivän kuulumiset tehtaan puolella liikkuessaan.
Kokoonpanijana työskentelevän Arttu Paakkisen työ on monipuolista sisältäen sekä perinteistä metallialan tekemistä että monipuolista kädentaitoa vaativaa työtä. Toimitusjohtaja Lassi Otranen kuulostelee päivän kuulumiset tehtaan puolella liikkuessaan.

Tarve sekä erityisosaajille että uusille ja motivoituneille tekijöille

22 vuotta sitten perustettu Reifer Oy valmistaa teräsrakenteita ja osakokonaisuuksia asiakkainaan mm. Patria, Maillefer Extrusion Oy ja Valmet Oyj.

– Ala on muuttunut vuosien saatossa yhä teknisemmäksi. Tietoa on käytettävissä enemmän ja sitä pystytään myös hyödyntämään paremmin. Myös koneet ovat kehittyneet paljon, sanoo toimitusjohtaja Lassi Otranen.

Otrasen mukaan erityisosaamista tullaan tarvitsemaan nyt ja tulevaisuudessa, sillä perinteisen valmistuksen rinnalle ovat tulleet myös erikoisprojektit.

Reifer kouluttaa työhön ja yrityksen erityisosaajiksi myös oppisopimuksella.

– Vaativiin hitsaus- ja koneistustehtäviin tarvitaan alan vahvoja osaajia, mutta meillä annetaan myös hyvä mahdollisuus alan nuorille tekijöille kasvaa ammattilaiseksi ja oppia uutta työn ohessa.

– Perusvaatimuksena uusille rekrytoitaville työntekijöille on vähintään jokin suoritettu teknisen alan tutkinto. Tiettyihin asioihin voi sitten opiskella täällä paikan päällä, töitä tehdessään.

– Motivaatio työhön ja itsensä kehittämiseen sekä valmius opiskella lisää alaa ovat ominaisuuksia, joita arvostamme, sanoo Otranen.

Reifer kouluttaa työhön ja yrityksen erityisosaajiksi myös oppisopimuksella.Oma työpiste on yksi asia, jota
Paakkinen arvostaa työssään Reiferillä.
Oma työpiste on yksi asia, jota Paakkinen arvostaa työssään Reiferillä.

Hyvässä työporukassa viihtyy ja oppii

Mikkelissä asuva Arttu Paakkinen kuuli Reiferin avoimesta työpaikasta kaverinsa kautta, joka oli nähnyt työpaikkailmoituksen Reiferin Facebook-sivulla. Reifer hyödyntääkin Facebookia pääasiassa rekrytoinnissa.

Nyt Reiferillä vajaan vuoden kokoonpanijana työskennellyt, sähköalan koulutuksen omaava nuori mies on viihtynyt hienosti työssään.

Kädentaitojen lisäksi myös tietojenkäsittelyn ja teknologian osaamista tarvitaan.

– Työ on mukavaa ja monipuolista. Hyviä plussia meillä on esimerkiksi oma työpiste ja työvaatteet firman puolesta sekä hyvä porukka. Mikkelistä Kangasniemelle ajelee vain reilut puoli tuntia, työmatkakaan ei ole pitkä, sanoo Paakkinen.

Työ on opettanut paljon uutta ja kädentaitojen lisäksi myös tietojenkäsittelyn ja teknologian osaamista tarvitaan, niitä on oppinut työn ohessa.

– Kaikin puolin hyvä yritys ja mielenkiintoinen työ, ynnää Paakkinen.Reifer Oy panostaa koulutukseen ja on saanut
kunnioitettavan määrän tunnustuksia toiminnastaan eri tahoilta.
Reifer Oy panostaa koulutukseen ja on saanut kunnioitettavan määrän tunnustuksia toiminnastaan eri tahoilta.

Alan hyvät työllisyysnäkymät

Metalliala tarjoaa lähitulevaisuudessa varmoja työpaikkoja. Suuri määrä alan ammattilaisia on siirtymässä eläkepäiville ja uusille työntekijöille on kasvava tarve.

– Panostamme työntekijöihimme ja tuemme lisäkouluttautumista, kun sille on tarve. Tämä on yksi vahvuutemme ja sen vuoksi meillä on sitoutunutta henkilöstöä, sanoo Otranen.

www.reifer.fi

Reifer_logo_verkkoon.jpg