Kaupallinen yhteistyö | Mikalo Oy

Mikkelin Sammonkadulla asuu tyytyväinen vuokralainen — Timo Hyytiäisen ja Mikalo Oy:n pitkä yhteinen historia alkaa vuodesta 1974

Mikalon vuokralaisten ei tarvitse olla huolissaan, että omistaja myy asunnon alta. Vuokrasopimuksen mukana tulee monta muutakin etuutta, joita ei yksityisiltä vuokramarkkinoilta saa.

Mikalo Oy rakennutti Sammonkatu 24:ään uuden kerrostalon puretun tilalle. Timo Hyytiäinen on asunut siinä valmistumisesta asti ja on edelleen tyytyväinen kotiinsa, joka on kuuden asuinvuoden jälkeenkin kuin uusi.
Mikalo Oy rakennutti Sammonkatu 24:ään uuden kerrostalon puretun tilalle. Timo Hyytiäinen on asunut siinä valmistumisesta asti ja on edelleen tyytyväinen kotiinsa, joka on kuuden asuinvuoden jälkeenkin kuin uusi.

Kuusi vuotta sitten Timo Hyytiäinen avasi kirjeen ja alkoi sen luettuaan pomppia tasajalkaa.

Naapuri oli seuraavana päivänä pysäyttänyt hänet pihalla, koska halusi tietää, miksi ihmeessä Hyytiäinen oli silla tavalla hyppinyt. Ei hän siitä häiriintynyt ollut, mutta sattumalta nähnyt ikkunasta ja ihmetellyt.

— Olin asunut 20 vuotta Lehmuskylässä Poppelitiellä kaksiossa, ensin äitini kanssa ja äitin kuoleman jälkeen vuoden verran yksin. Olin laittanut Mikalolle hakemuksen yksiöstä, koska halusin muuttaa pois siitä asunnosta ja pienempään. Tuossa kirjeessä sain tiedon, että pääsen muuttamaan aivan uuteen kerrostaloon Sammontielle. Kyllä siinä piti muutama loikka silkasta riemusta ottaa, Hyytiäinen muistelee.


Hyytiäinen sairastui vuonna 2015 paksusuolensyöpään ja jäi eläkkeelle
 seuraavan vuoden toukokuussa. Hän ehti olla töissä Olavi Räsänen Oy:llä
 44 vuotta. Eläkeläisenä on aikaa kahvitella parvekkeella.
Hyytiäinen sairastui vuonna 2015 paksusuolensyöpään ja jäi eläkkeelle seuraavan vuoden toukokuussa. Hän ehti olla töissä Olavi Räsänen Oy:llä 44 vuotta. Eläkeläisenä on aikaa kahvitella parvekkeella.

Siisti vuokralainen

Sammonkatu 24:n ensimmäisen kerroksen asunnossa on niin siistiä, että sen voisi hyvin kuvitella valmistuneen tänä vuonna eikä 2013. Hyytiäisen kuudesta vuodesta ei ole syntynyt seiniin reiän reikää, ikkunat ja parvekelasit hohtavat puhtauttaan ja lattia on niin puhdas, että siltä voisi syödä.

— Kerran huomasin oven edessä lattiassa pari mustaa viivaa ja ihmettelin, mistä ne ovat siihen tulleet. Tajusin sitten, että siihen on tarttunut painomustetta Länsi-Savosta, mutta onneksi laminaatista tahrat lähtevät helposti pois.

Hyytiäinen oli kerran aikaisemminkin päässyt muuttamaan aivan uuteen Mikalon kerrostaloon. Tosin tuolloin, eli vuonna 1974 Mikalo oli vielä nimeltään Mikkelin vuokratalot Oy.

— Saarnikadulle Lehmuskylään muutettin neljästään, minä, äiti ja kaksi siskoa. Siskot muuttivat omilleen, mutta äitin kanssa asuimme siinä niin kauan, kunnes taloa alettiin peruskorjata vuonna 1993. Silloin muutimme Poppelitielle remontin alta pois.

Saunan lämmöstä Hyytiäinen nautiskelee pari kertaa viikossa.
Saunan lämmöstä Hyytiäinen nautiskelee pari kertaa viikossa.

Elämän loppuun asti

Hyytiäisen yksiö on tilaihme ja niin nerokkaasti jaoteltu, että se vaikuttaa pikemminkin pieneltä kolmiolta kuin isolta yksiöltä. Keittiö on oma nurkkauksensa, josta on yhteys olohuoneen puolelle ja eteiseen, jonka päästä löytyy makuuhuone sekä erittäin tilava WC- ja suihkutila ja sauna.

Timo Hyytiäinen on tyytyväinen nykyiseen kotiinsa.

— Yksi parhaimmista asioista on oma sauna. Voi saunoa milloin haluaa, Hyytiäinen sanoo ja kertoo esimerkiksi käyvänsä joulusaunassa jo aamulla seitsemältä.
Vaikka talo on Sammonkadun varrella, paikka on Hyytiäisen mukaan hyvin rauhallinen.

— Jossain vaiheessa mietin laittavani hakemuksen Mikalon asuntomessualueen rivitaloon, kun siinä olisi Saimaa lähellä. En sitten kuitenkaan laittanut hakemusta menemään. Olen sukulaisille sanonut, että tässä aion asua elämäni loppuun saakka.

Sammonkatu 24:n asukastoiminnan kerhotila löytyy alimmasta kerroksesta. Timo Hyytiäinen käy siellä lukemassa kirjoja.
Sammonkatu 24:n asukastoiminnan kerhotila löytyy alimmasta kerroksesta. Timo Hyytiäinen käy siellä lukemassa kirjoja.

Monta hyvää syytä olla Mikalo Oy:n asukas

1. Turvallista asumista
Mikalon vuokralaisten ei tarvitse murehtia, myykö vuokranantaja asunnon alta tai ottaako sen omaan käyttöönsä. Kun asukas hoitaa omat velvoitteensa, Mikalo on erittäin varma ja luotettava vuokranantaja.
Mikalolla voi asua vuokralla vaikka kuinka kauan, ja asuntoa voi vaihtaa isompaan tai pienempään, elämäntilanteiden vaihtumisen mukaan.
Peruskorjausten ajaksi Mikalo tarjoaa aina asukkailleen toista asuntoa, johon voi muuttaa väliaikaisesti tai halutessaan pysyvästi.

2. Yhä enemmän savuttomia taloja
Kun Mikalo rakentaa uuden tai peruskorjaa talojaan, niistä tulee savuttomia taloja. Toki nuo ns. tupakka-asunnot kyllä remontoidaan, kun uusi asukas niihin muuttaa. Mutta vaikka suunta on kohti savuttomuutta, niin ihan täysin emme voi luvata ettei tupakan hajulle ja savulle altistuisi.

3. Nettiyhteys
Lähes kaikkiin Mikalon asuntojen vuokraan kuuluu kaapeli-tv sekä Telian 10 mbit/s nettiyhteys. Mikäli haluat nopeamman nettiyhteyden, maksat ainoastaan erotuksen samoin kuin mahdollisista muista lisäpalveluista, kuten esimerkiksi suoratoistopalveluista.

4. Ei vuokrankiskontaa
Asumistyytyväisyyskyselyissä asukkaat toivovat aina halvempia vuokria. Mikalon vuokrat eivät kuitenkaan ole nousseet viimeiseen neljään vuoteen. Tilastokeskuksen mukaan vapaarahoitteisten asuntojen vuokrat ovat vastaavassa ajassa nousseet 5,2 prosenttia.
Vuokrataso on Mikalon taloissa pystytty pitämään tällä tasolla muun muassa järkevästi suunnitellulla kiinteistöhuollolla, jolloin energiakulut saadaan pysymään kurissa.

5. Lemmikit tervetulleita
Rakkaat kotieläimet ovat yhtä tervetulleita asumaan Mikalon asuntoihin kuin niiden isännät ja emännätkin.

6. Pesutupa
Mikalon talojen pesulat ja kuivaushuoneet ovat vuokralaisten käytössä kuluitta.

7. Yhdessä tekemistä
Taloissa on mahdollista järjestää asukastoimintaa, jonka sisällöstä asukkaat voivat tehdä juuri sellaista kuin haluavat. Mikalo pyrkii tulemaan vastaan asukastoiminnassa syntyvistä kuluista.
Taloista löytyy usein myös kerhohuoneita, joissa asukkaat voivat järjestää esimerkiksi lasten syntymäpäiväjuhlia.

8. Erikokoisia, eri puolilla
Mikalon talot ovat merkittävä osa mikkeliläistä kaupunkikuvaa. Yrityksellä on yli 3 000 asuntoa eri puolilla Mikkeliä — niin kaupungissa kuin taajamissakin. Kerrostalojen lisäksi vuokralle on tarjolla rivi-, pari- ja luhtitaloja.

Mikalo Oy

mikalo-logo-verkkoon.jpg