Muistokirjoitus: Emäntä Ines Luoma 1930—2019

Ines Luoma suuntasi nuorena kauppa-alalle. Mentyään naimisiin Armas Luoman kanssa hän muutti puolisonsa kotitilalle Hirsisaareen emännäksi.

Muistokirjoitus: Emäntä Ines Luoma 1930—2019

Ines Luoma nukkui pois 31.10.2019. Ines Johanna Luoma syntyi Ristiinan Koivakkalassa 21.7.1930 kahdeksanlapsiseen perheeseen toiseksi vanhimpana.

Isä Jalmari Himanen kaatui jatkosodassa vuonna 1941. Jo hyvin nuorena Ines joutui huolehtimaan nuoremmista sisaruksistaan. Äiti Helmi ansaitsi perheelle elatusta ompelijana.

Aikuistuttuaan Ines kävi Otavan kansanopiston ja lähti sen jälkeen kauppa-alalle. Hän tuli harjoittelijaksi Someenjärvelle Tukiaisen kauppaan. Samassa rakennuksessa toimi myös posti, joten hän sai kokemusta myös postinhoidosta. Tukiaisessa ollessaan hän suorittikin kauppakoulun Mikkelissä.

Ines löysi puolison Karhilan kylältä, ja mentyään naimisiin Armas Luoman kanssa hän muutti puolisonsa kotitilalle Hirsisaareen emännäksi. Perhe kasvoi kolmella lapsella: Henryllä, Jounilla ja Sarilla.

Ineksen harrastuksista mainittakoon erityisesti kuorolaulu ja runonlausunta. Hän oli pidetty esiintyjä oman paikkakunnan tilaisuuksissa ja oli mukana myös kunnan luottamustehtävissä. Koko kylä jää kaipaamaan miellyttävää ja ystävällistä Inestä.

Eila Tukiainen
Someen seudun kyläseuran puolesta.