Muistokirjoitus: Veijo Tidenberg oli rehti ja reilu metsämies

Kotialbumikuva

Veijo Tidenberg.
Veijo Tidenberg.

Pitkän uran Stora Enson puunhankinnassa tehnyt ylimetsänhoitaja Veijo Tidenberg nukkui ikiuneen 21.8.2020 vaikean sairauden uuvuttamana. Hän olisi täyttänyt joulukuussa 80 vuotta.

Tidenberg aloitti Enso-Gutzeit Oy:ssä vuonna 1967 Joensuussa. Hänen aluejohtajauransa alkoi vuonna 1977 Haminasta ja eteni Savonlinnan kautta Kuopioon. Hän eläköityi vuonna 2001 Stora Enso Metsän sidosryhmä- ja metsätalousjohtajan tehtävästä. Tidenberg oli toisen polven ”kutsettilainen”.

Tidenberg vaikutti työuransa aikana monissa eri metsäalan elimissä. Hän oli Suomen Metsänhoitajaliiton ja Teollisuuden Metsänhoitajat ry:n hallituksen jäsen. Hän toimi Etelä-Karjalan, Itä-Savon ja Pohjois-Savon metsäkeskusten johtokunnissa sekä aktiivisesti Rotary-toiminnassa. Tidenberg toimi pitkään myös useiden jalkapalloseurojen ja metsästysjärjestön hallituksissa.

Eläkkeelle jäätyään Tidenberg toimi Suomen Uittoperinneyhdistyksen puheenjohtajana edistäen metsä- ja uittotyön perinteiden ja historian tallentamista. Uittoperinneyhdistys tuki hänen johdollaan metsä- ja uittoalaa lähellä olevaa toimintaa, metsätyömieskoteja ja perinnetapahtumia.

Tidenbergin sydän sykki lämpimästi hänen syntymäkylälleen Leppävirran Kotalahdelle, jonka kyläyhdistyksen puheenjohtaja hän oli 18 vuoden ajan. Hänen ideoistaan sai alkunsa moni kylän hankkeista, minkä ansiosta Kotalahti valittiin Pohjois-Savon kyläksi vuonna 2018.

Toiminnastaan elinkeinoelämässä, järjestöissä ja yhdistyksissä Tidenberg sai useita huomionosoituksia, Suomen Leijonan ritarimerkin, Keskuskauppakamarin rautaisen ansiomerkin, Metsästäjäliiton kultaisen ansiomerkin ja Suomen Palloliiton hopeisen ansiomerkin, sekä useita kunniajäsenyyksiä ja -puheenjohtajuuksia. Vuonna 2015 Tidenberg nimettiin Vuoden Metsävaikuttajaksi.

Me metsäalalla työskennelleet muistamme hänet toimeliaana ja laajan ihmissuhdeverkoston omaavana rehtinä ja reiluna metsämiehenä ja johtajana.

Veijo Tidenbergiä jäivät kaipaamaan lapset perheineen, puoliso sekä sukulaiset ja laaja joukko ystäviä.

Esa Ojala

Timo Tidenberg

Kirjoittajat ovat kollega Stora Enson puunhankinnasta ja Veijo Tidenbergin poika.