Muistokirjoitus: Kapteeni evp., director musices Aulis Kaukonen 1941—2019

Aulis Kaukonen teki pitkän työuran musiikin parissa niin muusikkona, opettajana kuin kapellimestarinakin.

Muistokirjoitus: Kapteeni evp., director musices Aulis Kaukonen 1941—2019

Kapteeni evp., director musices Aulis Kaukonen menehtyi kotikaupungissaan Mikkelissä 5.1.2019 pitkällisen sairauden uuvuttamana.

Aulis ”Ali” Kaukonen syntyi Juvalla 22.4.1941. Hän teki pitkän työuran musiikin parissa niin muusikkona, opettajana kuin kapellimestarinakin.

Kaukosen varsinainen muusikon ura alkoi, kun hän täytettyään 14 vuotta meni soitto-oppilaaksi Mikkelin Varuskuntasoittokuntaan. Puolustusvoimien palveluksessa hän työskenteli eri puolilla Suomea sekä soittajana että kapellimestarin tehtävissä aina vuoteen 1987, jolloin jäi täysin palvelleena eläkkeelle. Kaukosen instrumentteja olivat klarinetti ja saksofoni, jotka molemmat hän hallitsi taidolla.

Opetustyötä Kaukonen teki muun muassa Mikkelin ja Heinolan musiikkiopistoissa sekä Mikkelin, Mäntyharjun, Sulkavan, Rantasalmen ja Kymenlaakson kansalaisopistoissa.

Elämänsä aikana Kaukonen toimi useissa sinfonia-, viihde-, puhallin-, tanssi-, teatteri-, big band -, jazz-, klassista ja hengellistä musiikkia esittävissä kokoonpanoissa sekä soittajana, kapellimestarina että solistisissa tehtävissä ympäri Suomen.

Hän toimi musiikin saralla myös useissa luottamustehtävissä, muiden muassa Mikkelin Musiikinystäväin yhdistyksen johtokunnassa, Mikkeli Big Band ry:n puheenjohtajana, Sulasolin Etelä-Savon piirin hallituksessa, Mikkelin kaupungin kulttuurilautakunnassa sekä Etelä-Savon taidetoimikunnassa.

Vapaa-aikaansa Aulis vietti mielellään perheensä kanssa Hanhijärven saaressa sijaitsevalla kesämökillä kalastellen, nuotteja kirjoitellen, niitä tutkien sekä soittaen. Musiikki oli mukana kaikkialla.

Alia jäivät kaipaamaan puoliso, lapset ja lastenlapset sekä lukuisa joukko ystäviä ympäri Suomen.


Tiina Bolz

Kirjoittaja on Aulis Kaukosen perhetuttu ja työkaveri musiikin saralla.