Olli Rehnistä Suomen Pankin pääjohtaja — Presidentti vahvisti nimityksen

Rehnin virkakausi alkaa heinäkuussa, kun nykyisen Suomen Pankin pääjohtajan Erkki Liikasen toinen toimikausi loppuu

Lumikki Haaja

Suomen Pankkia johtaa seuraavaksi Olli Rehn.

Suomen Pankin johtokunnan varapuheenjohtaja Olli Rehn, 56, on Suomen Pankin seuraava pääjohtaja. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vahvisti perjantaina presidentin esittelyssä valtioneuvoston esityksen Rehnin nimittämisestä.

Rehnin virkakausi alkaa heinäkuussa, kun nykyisen Suomen Pankin pääjohtajan Erkki Liikasen toinen toimikausi loppuu. Liikasesta, 67, tuli Suomen Pankin pääjohtaja vuonna 2004.

Olli Rehn siirtyi Suomen Pankin johtokuntaan viime vuoden helmikuussa elinkeinoministerin tehtävistä.

Keskustalainen Rehn on tehnyt kansainvälistä uraa EU-komission jäsenenä. Hän oli EU:n laajentumisesta vastaava komissaari vuosina 2004—2010 ja talous- ja raha-asioista vastaava komissaari euroalueen velkakriisin vuosina 2010—2014.
Varsinaista pankkialan kokemusta Rehnillä ei ole, mutta talouskomissaarina hänellä oli oikeus osallistua Euroopan keskuspankin neuvoston kokouksiin.

Rehn on filosofian tohtori Oxfordin yliopistosta. Hän väitteli korporatismista.

Rehn on Mauno Koiviston jälkeen ensimmäinen pääjohtaja, jolla ei ole varsinaista taloustieteellistä koulutusta. Koivisto oli koulutukseltaan sosiologi.

Pääjohtajan toimikausi on seitsemän vuotta. Virkaan voidaan nimittää sama henkilö kahdesti. Suomen Pankin pääjohtajan palkka on noin 22 000 euroa kuussa.


Lue Helsingin Sanomien juttu täältä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet