Turun puukotuksia tutkitaan terroritekona — poliisin mukaan epäilty on Marokon kansalainen

Puukotuksista epäilty on 18-vuotias marokkolainen nuori mies.

Sami Kilpiö

Poliisi järjestää tiedotustilaisuuden Turussa klo 14.

Turun eilisiä puukotuksia tutkitaan nyt terroritekona. Rikosnimikkeinä ovat terroristisessa tarkoituksessa tehnyt murhat ja niiden yritykset.

Nuori mies puukotti kymmentä ihmistä perjantaina alkuillasta Turun keskustassa. Kaksi uhreista kuoli ja useita on vielä sairaalahoidossa.

Myös puukotuksista epäilty on sairaalassa, koska poliisi ampui häntä reiteen.

Perjantaina poliisi kertoi, että puukotuksista epäilty on nuori ulkomaalaistaustainen mies. Keskusrikospoliisin tiedotteen mukaan epäilty on Marokon kansalainen.

Lisäksi poliisi oli ottanut kiinni useita muita ihmisiä. Heidän osuuttaan tapahtumiin selvitetään.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtaja Leena Setälä kertoi lauantaiaamuna Helsingin Sanomille, että puukotuksiin liittyen sairaalahoidossa oli edelleen kahdeksan ihmistä. Heistä tehohoidossa oli edelleen kaksi puukotuksen uhria sekä epäilty tekijä.

— Heillä kaikilla on vakavat vammat. Tilanne on stabiili, mutta tehohoidolle on aiheensa, Setälä sanoi.

Yksi sairaalahoidossa ollut puukotuksen uhri oli Setälän mukaan päässyt kotiin lauantaiaamuun mennessä. Kaikki sairaalahoitoon tuodut puukotuksen uhrit ovat olleet aikuisia.

Lue juttu Helsingin Sanomien sivuilta.

HS

henri.pitkanen@kaakonviestinta.fi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.