Henkilöauton kuljettaja kiihdytti päin rantautumassa olleen lossin etuluukkua — Auto putosi veteen, mies kuoli Enonkoskella harvinaisessa onnettomuudessa

Soila Puurtinen

Onnettomuus sattui, kun lossi oli rantautumassa. Arkistokuva Hanhivirran lossilta.
Onnettomuus sattui, kun lossi oli rantautumassa. Arkistokuva Hanhivirran lossilta.

Henkilöauton kuljettaja kuoli Enonkoskella ajettuaan Hanhivirran lossilta veteen maanantaina iltapäivällä. Kuljettaja oli paikallinen mies.

Itä-Suomen poliisi kertoo tiedotteessa, että lossi oli rantautumassa, kun lossin kyydissä ollut henkilöauto kiihdytti voimakkaasti päin lossin etuluukkua. Auto pääsi luukun yli ja putosi veteen.

Onnettomuus sattui kello 13.48 aikaan.

Pelastuslaitos sukelsi elottoman kuljettajan autosta kello 14.30 jälkeen. Ajoneuvossa ei ollut muita matkustajia.

Poliisi selvittää tapahtumien kulkua ja onnettomuuteen johtaneita oloja.

Työturvallisuus- ja liikennejohtaja Matti Markkanen Finnferriesiltä kertoi kello 15.45 aikaan, että tuoreimman tiedon mukaan paikalla tehdään järjestelyjä ajoneuvon nostoa varten ja odotetaan nosturiauton saapumista.

Finferries tiedotti kello 16 aikaan, että Hanhivirran lossi liikennöi jälleen normaalisti. Katkos kesti hieman yli kolme tuntia. Toinen katkos auton noston takia kesti lähes kaksi tuntia. Se alkoi noin kello 17 ja päättyi hieman ennen kello 19.

Markkasen mukaan onnettomuus on äärimmäisen harvinainen. Hän on toiminut tehtävässään neljä vuotta eikä ole koko aikana edes kuullut tarinoita mistään vastaavasta.

Markkanen huomauttaa, että lossikuskit ovat usein pitkäaikaisissa, vuosikymmenten mittaisissa työsuhteissa, joten heillä on tietoa asioista pitkältä aikaväliltä.

Poliisi tiedottaa asiasta lisää tiistaina iltapäivällä.

Jos kartta ei näy, katso se tästä.

Uutista on päivitetty tiedolla lauttaliikenteen jatkumisesta kello 16.21 ja uudesta pysäytyksestä kello 16.56. Päivitetty toisen katkoksen jälkeen kello 18.59.

 

Uusimmat uutiset