Asuntomessuilla alkoi loppukiri – Kirkonvarkaudessa viimeistellään katupäällysteitä ja viheralueita

Messualueella tehdään viimeisiä valmisteluja ennen heinäkuun puolivälissä alkavia Asuntomessuja.

Asuntomessualuetta viimeistellään parhaillaan messukuntoon. Pihat ja muut viheralueet valmistuvat seuraavien viikkojen aikana.

Rakentaminen alkaa olla loppusuoralla asuntomessualueella. Asuntomessuihin on enää vajaa kuukausi, ja nyt Kirkonvarkauden aluetta viimeistellään edustavaan messukuntoon.
— Yleisten alueiden osalta viimeiset katupäällysteet tehdään ensi viikon alkupuolella ja sen jälkeen jatkamme viherviimeistelytöillä. Tekemistä riittää, mutta yleisilmeen osalta täällä alkaa olla jo aika messumainen tunnelma, aluevalvoja Pekka Kammonen sanoo tiedotteessa.
Seuraavien viikkojen aikana messualueelle pystytetään ravintolateltta, 80 metriä pitkä näyttelyhalli ja yhteensä yli 400 metrin pituudelta osastoja ulkonäytteilleasettajia varten. Lisäksi alueelle tulee neljä kahviota sekä useita jäätelökioskeja ja pikaruokapisteitä.

Asuntomessuilla pääsee tänä vuonna tutustumaan 31 kohteeseen neljällä korttelialueella. Mukana on kaksi huoneistoa Mikalon rakennuttamasta rivitalosta ja yksi paritalo kohteessa Asunto Oy Saimaan Ateljee. Loput 29 kohdetta ovat pientaloja.
Valtaosa esittelykohteista on yksikerroksisia puutaloja, mutta mukana on myös muutamia kaksikerroksisia puu- ja kivitaloja sekä kolme teräsrunkoista erikoisuutta.
Projektipäällikkö Heikki Mannisen mukaan Saimaa pilkahtelee kaikkiaan 20 kohteen ikkunoista, vaikka kortteleista puolet sijaitsee sisämaan puolella. Kauimmaiseltakin tontilta on rantaan vain 400 metrin matka.
Asuinrakennusten lisäksi messualueella on leikkialueita lapsille, kiipeilykuutio, pelialue, heinäpuutarha, rantareitti, nuotio- ja maisemankatselupaikka ja aikuisten ulkokuntoiluun suunniteltu alue kuntoiluvälineineen. Puistoissa kasvaa muun muassa luumupuita ja mustaherukkapensaita.
— Messuilla nähdään myös erilaisia harrastetiloja, kuten kotiteatteri, useita kuntosaleja ja ilmajoogahuone, messutoimiston tiedottaja Piia Mäkilä kertoo tiedotteessa.

Osallistu keskusteluun

Länsi-Savo