Elokuussa voi järjestää yli 500 osallistujan tilaisuuksia – Turvaohjeita on noudatettava, tiiviitä jonoja ja tungosta ei saa syntyä

Antti Yrjönen

Jonoja ja tungosta ei saa edelleenkään syntyä, vaikka yli 500 ihmisen tilaisuudet ovat mahdollisia elokuun alkusta alkaen. Arkistokuva.
Jonoja ja tungosta ei saa edelleenkään syntyä, vaikka yli 500 ihmisen tilaisuudet ovat mahdollisia elokuun alkusta alkaen. Arkistokuva.

Elokuussa voi järjestää yli 500 henkilön yleisötilaisuuksia sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa, jos osallistujien turvallisuus voidaan varmistaa.

Aluehallintovirasto avi kertoo tiedotteessa, että tilaisuudet ovat mahdollisia, jos järjestäjä noudattaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n sekä opetus- ja kulttuuriministeriön OKM:n ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.

Ohjeen mukaan tilaisuuksissa on muun muassa huolehdittava hygieniasta ja varmistettava 1–2 metrin turvavälit henkilöiden tai seurueiden välillä. Turvavälit on pidettävä myös tilaisuuteen saavuttaessa ja sieltä poistuttaessa, joten tiiviitä jonoja ja tungosta ei saa syntyä.

Ohjeita kannattaa noudattaa myös alle 500 osallistujan tilaisuuksissa

Alle 500 henkilön tilaisuudet ovat elokuussa sallittuja ilman erityisiä edellytyksiä, mutta hallitus suosittelee, että niissäkin noudatetaan THL:n ja OKM:n ohjetta turvaväleistä ja hygieniakäytännöistä.

Jos tapahtumaan tai yleisötilaisuuteen liittyy ravintolatoimintaa, jokaisella asiakkaalla pitää olla oma istumapaikka. Asiakaspaikat täytyy sijoittaa riittävän väljästi toisiinsa nähden.