Olli Rehn harkitsee vakavasti ehdokkuutta Palloliiton puheenjohtajaksi: ”En aio ryhtyä vatuloimaan”

Huippupoliitikko Rehn on toistaiseksi korkeimman profiilin henkilö, jota on kysytty Palloliiton johtoon.

Olli Rehn sanoo kertovansa hyvissä ajoin ennen liittokokousta, lähteekö ehdolle. "En aio ryhtyä vatuloimaan tässäkään asiassa", hän sanoo.
Olli Rehn sanoo kertovansa hyvissä ajoin ennen liittokokousta, lähteekö ehdolle. "En aio ryhtyä vatuloimaan tässäkään asiassa", hän sanoo.

Entistä elinkeinoministeriä ja EU-komissaaria Olli Rehniä on kysytty Suomen Palloliiton puheenjohtajaehdokkaaksi.

Rehn kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa keskiviikkona harkitsevansa ehdokkuutta.

— Kyllä, yhteydenottoja siihen suuntaan on tullut kentän ihmisiltä ja vanhoilta pelikavereilta, Rehn vahvisti kyselyt.

Miten olet suhtautunut näihin tiedusteluihin?

En ole ottanut kantaa ehdokkuuteen. — Olli Rehn

— Pertti Alajan poismeno tapahtui nopeasti, ja kaikki varmasti vielä sulattelevat asiaa ja antavat pölyn laskeutua. En ole ottanut kantaa ehdokkuuteen. Sitä pitää arvioida siinä valossa, onko annettavaa, kannatusta ja minkälaisia rajoitteita siviilityö asettaa, Rehn kertoi.

Rehn toimii tällä haavaa Suomen Pankin johtokunnan jäsenenä. Hänet valittiin viime keväänä kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan hallintokomitean varapuheenjohtajaksi.

Suomen Palloliitto saa vielä tänä syksynä uuden puheenjohtajan edesmenneen puheenjohtajan Pertti Alajan seuraajaksi. Se on nyt selvää, kun kuuden alueellisen piirin hallitukset ovat päättäneet vaatia ylimääräisen liittokokouksen järjestämistä puheenjohtajan valitsemiseksi.

Puheenjohtaja Alaja kuoli 18. elokuuta, ja vain päivä sen jälkeen piirien puheenjohtajat ja toiminnanjohtajat olivat sattumalta koolla aiemmin päätetyssä kokouksessa.

Tässä kokouksessa päätettiin perustaa valmistelutyöryhmä uuden puheenjohtajan valitsemiseksi. Kokouksen mukaan uuden puheenjohtajan valinta tulisi tehdä ripeästi, mutta ei hätiköiden.


Lue juttu kokonaisuudessaan Helsingin Sanomista.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.