Asuntomessut tuovat Mikkeliin myös MM-kisat — ikkunanpesussa valtteja ovat puhtaus, tyyli ja nopeus

Ikkunanpesun MM-kilpailuissa tekniikalla ei ole niin väliä, kunhan lopputulos kiiltää.

Järjestyksessään kolmannet Ikkunanpesun MM-kisat saapuvat Mikkeliin asuntomessujen ohessa. Ikkunanpesun maailmanmestaruudesta kisataan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna.
Sarjoja on kaksi, ammattilaiset sekä harrastelijat. Leikkimielisessä MM-kilpailussa osallistujilla on viisi minuuttia aikaa pestä ikkuna. Kisassa työvälineinä on käytössä sanko, rätit, lasta, suihkupullo sekä pesuaine.


Kisaajat kilpailevat pareittain, ja kaksinkamppailussa parempi etenee jatkoon. Lopulta kaksi parasta ikkunanpesijää kilpailee maailmanmestaruudesta.
Tittelin lisäksi molempien sarjojen voittajat saavat 1 000 euroa sekä tuotepalkintoja.

Aiemmat ikkunanpesun maailmanmestaruudet vienyt Jouni Ketola suosittelee lämpimästi osallistumista kisailuun. Hyvien palkintojen lisäksi erityisesti maailmanmestarin titteli on ollut Ketolalle mieleen.


— Tärkeintähän kisassa on, että voi sitten kehuskella naapureille, että on maailmanmestari, Ketola kertoo.


Hän kannustaa tulemaan mittaamaan omia ikkunanpesutaitoja paikan päälle rohkeasti. Ketola itse aikoo jättää kilpailut tänä vuonna väliin.


— Jos Mikkelin alueelta löytyisi vaikka uusi superlahjakkuus.

kia.toivanen@lansi-savo.fi

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.