Supo saamassa lisää oikeuksia tiedustella ihmisiä ja tietoliikennettä Suomessa ja ulkomailla – uudistus edellyttää myös perustuslain muutosta

Työryhmä kasvattaisi merkittävästi Supon valtaa ja oikeutta tiedustella Suomessa ja ulkomailla. Samalla suomalaisille kaavaillaan oikeutta omiin Supo-tietoihinsa nykyistä aikaisemmin.

Toinen iso muutos on se, että Supo saisi oikeuden täysimittaiseen ihmisten ja tietotekniseen tiedusteluun myös ulkomailla. DADO RUVIC / REUTERS

Sisäministeriön poliisiosaston ylijohtaja Kauko Aaltomaa vetäisee tyhjälle paperille aikajanan. Se kuvaa Suojelupoliisin (Supo) uusia oikeuksia seurata ihmisten viestintää ja muuta tekemistä. Aaltomaa johtaa Supon uusia oikeuksia pohtivaa työryhmää.

Lasse Laitinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet