Visuaalinen sekamelska sekoittaa sisustussuunnittelijan pään

Minna Häkkinen on pelkistäjä henkeen ja vereen.

Sisustussuunnittelija Minna Häkkisen mukaan tummat pinnat yleistyvät sisustamisessa. Vaaleiden värien ystävänkään ei kannata maalata seinää puhtaanvalkoisella, sillä sävyt tuovat rakenteet esiin.
Sisustussuunnittelija Minna Häkkisen mukaan tummat pinnat yleistyvät sisustamisessa. Vaaleiden värien ystävänkään ei kannata maalata seinää puhtaanvalkoisella, sillä sävyt tuovat rakenteet esiin.

Visuaalinen sekamelska saa sisustussuunnittelija Minna Häkkisen silmät särkemään.
Häkkinen sanoo olevansa pelkistäjä henkeen ja vereen.
— Saatan tehdä U-käännöksen jo ovelta, jos samaan tilaan on ahdettu liikaa värejä ja erilaisia kuoseja tai jos sommittelu ei toimi.
Häkkisen Mikkelissä toimiva sisustussuunnittelutoimisto Studio M3 vastaa neljän talon sisustuksesta tämän kesän Asuntomessuilla. Kaikki neljä asuntoa on sisustettu asiakkaiden toiveita kuunnellen.
— Joskus pelkästään messuille tehdyt sisustukset voivat olla suunnittelijalle todellisia herkkupaloja, joissa pääsee esittelemään erikoisia ratkaisuja. Messuille sisustamani asunnot ovat kuitenkin aitoja koteja.
Valkoiset kodit ovat alkaneet väistyä värien tieltä, mikä näkyy myös messutaloissa. Häkkisen mukaan trendi on ollut havaittavissa ainakin vuoden verran.
— Nyt kodeissa näkyy murrettuja sävyjä, viininpunaista, mintunvihreää, terrakottaa ja nahkaa.
1990-luvun hittiväri sininenkin yrittää ujuttautua takaisin sisustukseen, mutta sen vastaanotto ei ole ollut täysin varaukseton. Monissa kodeissa vanhoista sinisistä sohvista on vasta alettu päästä eroon, eikä sinistä kaivata takaisin.
— Itse olen hyvin kiinnostunut sinisestä. Se on kylmä väri, mutta kaunis yhdistettynä lämpimiin sävyihin.
Häkkisen mukaan nykypäivän kodit ovat aiempaa pienempiä. Siinä missä ennen 150 neliötä oli tavallisesti omakotitalon minimikoko, nykyisin talojen pinta-ala jää yhä useammin alle sadan neliön.
Samaan aikaan tummat seinät ovat yleistyneet. Häkkinen kannustaa kokeilemaan synkkiä värejä rohkeasti, vaikka ne voivatkin kutistaa tilaa entisestään. Tummuus tuo kodikkaan tunnelman, jollaista vaaleat seinät eivät vangitse.
— Tilantuntua ei enää tavoitella samalla tavalla kuin ennen, sillä avaruus kadottaa tunnelman.

Anssi Mehtälä

Anssi Mehtälä

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet