Tilaajalle

Korona-aika nosti tehohoidon otsikoihin, mutta kuka saa hoitoa ja millaista se on? – "Joka kerran arvioidaan, voiko potilas todella hyötyä tehohoidosta vai ei", sanoo ylilääkäri Mika Valtonen

Tehohoito on tarkoitettu niille kriittisesti sairaille, joilla on kohtuulliset mahdollisuudet toipua ja elää laadukasta ja omatoimista elämää.

Timo Mustalampi

Jyväskylään rakennetun uuden Sairaala Novan teho-osasto oli vielä kuvaushetkellä tyhjänä. Novan teho- ja valvontaosastolla on 12 tehohoitotasoista yksityishuonetta. Yhteensä  teho-osastolle avautuu alkuvaiheessa 20 hoitopaikkaa, kertoo teho-osaston osastonylilääkäri Anni Pulkkinen.
Jyväskylään rakennetun uuden Sairaala Novan teho-osasto oli vielä kuvaushetkellä tyhjänä. Novan teho- ja valvontaosastolla on 12 tehohoitotasoista yksityishuonetta. Yhteensä teho-osastolle avautuu alkuvaiheessa 20 hoitopaikkaa, kertoo teho-osaston osastonylilääkäri Anni Pulkkinen.

Koronaviruksen aiheuttama tauti ja sen hoito ovat tuoneet tehohoidon uudella tavalla suomalaisten tietoon. Harva kuitenkaan tietää, millaista hoitoa teho-osastolla annetaan.